18 Σεπτεμβρίου 2021

Αλ. Τσίπρας: Κυριαρχεί η ανασφάλεια

 



Στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η σντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων αναφέρθηκε ο Αλέξης Τσίπρας στη διάρκεια της συνάντησής του με τη διοίκηση της ΔΕΘ-Helexpo. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ, από το πρωί βρίσκεται στη βόρεια Ελλάδα, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι τα δύο τελευταία χρόνια έχει αφήσει πίσω τη Θεσσαλονίκη και ζήτησε η ανάπλαση της ΔΕΘ να γίνει με τη βέλτιστη απόδοση ελεύθερων δημόσιων χώρων και χώρων πρασίνου.

 
MOTIONTEAM/ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ

Επισήμανε ότι οι συνθήκες στην πραγματική οικονομία είναι εξαιρετικά δύσκολες και σημείωσε: «Δεν είναι μόνο οι επιπτώσεις από την πανδημία. Είναι και ένα πρωτόγνωρο κύμα ακρίβειας το οποίο σαρώνει την αγοραστική δύναμη νοικοκυριών και επιχειρήσεων και δημιουργεί ένα γενικευμένο κλίμα ανασφάλειας. Ίσως αυτή είναι η κατάλληλη λέξη για το συναίσθημα που σήμερα πλημμυρίζει τη συντριπτική πλειοψηφία των συμπολιτών μας. Ανασφάλεια σε σχέση με την εξέλιξη της πανδημίας και την υγεία, αγωνία για το εθνικό σύστημα υγείας και τις αντοχές του, ανασφάλεια για το μισθό, για το εισόδημα, ανασφάλεια για το επιχειρείν, ανασφάλεια και για το μέλλον, για το αύριο, κυρίως των νέων ανθρώπων».

Ο πρώην πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στο θέμα με την efood γράφοντας στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter πως «αναδεικνύει το μεγάλο έλλειμμα ηθικής και ανθρωπιάς ομίλων που αντιμετωπίζουν τους εργαζόμενούς τους όχι ως ανθρώπους με δικαιώματα και ανάγκες αλλά ως εργαλεία μιας χρήσης». 

Υποδοχή με χειροκροτήματα 

Κατά την άφιξη του στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης γνώρισε θερμή υποδοχή με στελέχη και φίλους του ΣΥΡΙΖΑ να τον υποδέχονται με χειροκροτήματα. Παρών ήταν και ο πρόεδρος της ΔΕΘ, Αναστάσιος Τζήκας, ο οποίος τον καλωσόρισε στην Έκθεση.

Ο Αλ. Τσίπρας άδραξε την ευκαιρία και άσκησε κριτική στην κυβέρνηση της Ν.Δ. Για την τύχη που έχει επιφυλάξει στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας, τονίζοντας: «Δεν είναι μονάχα το γεγονός ότι μια νέα κυβέρνηση δεν επιθυμεί να έχει τη Θεσσαλονίκη ως επίκεντρο μεγάλων γεγονότων ακόμα και διακρατικών συναντήσεων, όπως εμείς είχαμε επιχειρήσει, αλλά κυρίως είναι το γεγονός ότι πολύ σημαντικά έργα για την πόλη έχουν μείνει πίσω και κάποια από αυτά αγνοούνται. Όπως το διαμετακομιστικό κέντρο στο στρατόπεδο Γκόνου, η σιδηροδρομική διασύνδεση της Εγνατίας, το λιμάνι, τα μεγάλα προβλήματα που αφορούν την ποιότητα ζωής, τα συγκοινωνιακά προβλήματα της πόλης, ο ΟΑΣΘ, το μετρό το οποίο θα μπορούσε ήδη να είχε ξεκινήσει και να αποτελεί μία ανακούφιση για τους πολίτες, ενδεχομένως χωρίς έναν σταθμό, όπως και στην Αθήνα είχε γίνει για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. Νομίζω ότι όλα αυτά είναι εξαιρετικά κρίσιμα θέματα για τους Θεσσαλονικείς και την πόλη».

Ο πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo Τάσος Τζήκας ενημέρωσε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τα χαρακτηριστικά της 85ης ΔΕΘ και τόνισε πώς ελήφθη η απόφαση, να πραγματοποιηθεί αυτή μέσα στις δύσκολες συνθήκες λόγω της πανδημίας, για να σημάνει την επανεκκίνηση.

Σχέδιο έξι αξόνων

Ο Αλέξη Τσίπρας βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη με μια εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης που θα την παρουσιάσει απόψε (19.30) στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο.

  Πρόκειται για ένα συνολικό σχέδιο έξι αξόνων που βρίσκεται στον αντίποδα των πολιτικών Μητσοτάκη και φιλοδοξεί να προσελκύσει το ενδιαφέρον ειδικά της μεσαίας τάξης, που αν πιστέψουμε τις τελευταίες δημοσκοπήσεις εμφανίζεται κάτι παραπάνω από δυσαρεστημένη από τη διακυβέρνηση της Ν.Δ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: