1 Σεπτεμβρίου 2021

Υποχρεωτικός εμβολιασμός – Απέρριψε το ΣτΕ προσφυγή των υγειονομικών για «πάγωμα»

«Οχι» στην αναστολή του μέτρου της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού στους εργαζόμενους των δημόσιων νοσοκομείων, είπε το Τμήμα Αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας το οποίο σε σχηματισμό Ολομέλειας απέρριψε το σχετικό αίτημα υγειονομικών από διάφορα νοσοκομεία προκειμένου να «παγώσει» η εφαρμογή της σχετικής απόφασης.



Το Συμβούλιο της Επικρατείας, κινούμενο στη γραμμή που είχε τηρήσει και ως προς την έκδοση των προσωρινών διαταγών, αποφάσισε να μην κάνει δεκτό το αίτημα των υγειονομικών.

Τώρα πλέον αναμένεται η κρίση της Ολομέλειας του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου που θα συζητήσει τη σχετική αίτηση ακύρωσης στις 8 Οκτωβρίου.

Στις προσφυγές μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι «η θέσπιση του υποχρεωτικού εμβολιασμού, υπό το κράτος του έμμεσου εξαναγκασμού της στέρησης κάθε βιοποριστικού μέσου για τους εργαζόμενους, που επιλέγουν να μην εμβολιαστούν αποτελεί μια νομοθετική επιλογή, που θίγει τον καίρια, συνταγματικά προστατευόμενα δικαιώματα και είναι κατά την άποψη μας, αποδοκιμαστέα από την έννομη τάξη».

 

 in.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: