30 Σεπτεμβρίου 2021

ΚΚΕ(μ-λ): Καταγγελία στις φασιστικές επιθέσεις

 Η νεολαία και ο λαός έδωσαν μαζική απάντηση στους δρόμους

Το ΚΚΕ(μ-λ) καταγγέλλει απερίφραστα τις συνεχείς φασιστικές επιθέσεις που δέχτηκαν φοιτητές και μαθητές στο 1ο-2ο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης και χαιρετίζει τη μεγαλειώδη κινητοποίηση των περισσότερων από 4.000 φοιτητών, μαθητών, εκπαιδευτικών, γονέων και εργαζόμενων που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 29/9 στη Σταυρούπολη. Η μαζική λαϊκή πάλη αποτελεί τη μόνη πραγματική απάντηση στο φασιστικό φαινόμενο που θρέφει η πολιτική του συστήματος μέσα στα σχολεία και τις γειτονιές του λαού.

 

Την ώρα που τα κυβερνητικά μέτρα στην εκπαίδευση χτυπούν το δικαίωμά των παιδιών στη μόρφωση μέσα από την Τράπεζα Θεμάτων, τη μεταγυμνασιακή μαθητεία, την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής και τα όρια σπουδών, θέλοντας να «απεγκλωβίσουν» τη νεολαία από τα Πανεπιστήμια και να την σπρώξουν στην ανήλικη εργασία, η κυβέρνηση έχει κάθε λόγο να τρίβει τα χέρια της με τη δράση του φασιστικού ακροδεξιού παρακράτους. Μακρύ χέρι του συστήματος είναι οι κουκουλοφόροι φασίστες που με λοστούς, σουγιάδες και βεγγαλικά επιτίθονται άγρια σε μέλη φοιτητικών συλλόγων επί δύο συνεχόμενες ημέρες (28 και 29/9) επειδή τολμούν να καταγγέλλουν στους μαθητές την πολιτική του Υπουργείου Παιδείας.


Οι φασιστικές απόψεις δεν «τέλειωσαν» με την καταδίκη της Χρυσής Αυγής, η οποία μάλιστα αποκάλυψε δημόσια την ανάμειξή της χαιρετίζοντας τις άγριες επιθέσεις σε βάρος των φοιτητών. Οι απαγορεύσεις διαδηλώσεων, η αστυνομοκρατία και η καταστολή, τα ακροδεξιά συλλαλητήρια, η φασιστικοποίηση της δημόσιας και πολιτικής ζωής που οξύνεται αποδεικνύουν ότι ο φασισμός είναι οργανικό κομμάτι του συστήματος. Σε «δύσκολες» στιγμές το σύστημα ανασύρει αυτή την πολύτιμη γι’ αυτό εφεδρεία για να τρομοκρατήσει, να αποτρέψει και να χτυπήσει κάθε προσπάθεια του λαού να αντισταθεί.

Μόνο ο λαός με την πάλη του μπορεί να σταματήσει την αντιλαϊκή πολιτική του συστήματος!
Μόνο ο λαός μπορεί να τσακίσει το φασισμό!
Μαθητές, φοιτητές, εκπαιδευτικοί να αναπτύξουν αγώνες, να ορθώσουν πανεκπαιδευτικό μέτωπο αντίστασης ενάντια στην κυβερνητική πολιτική και στις φασιστικές φωνές που την υπηρετούν!

Θεσσαλονίκη, 30/9/2021 


εικόνα.png


Δεν υπάρχουν σχόλια: