13 Σεπτεμβρίου 2021

Αντιπολιτευτικά πυρά για τη συνέντευξη Μητσοτάκη στη ΔΕΘ


Νέα σφοδρή κριτική σε βάρος της κυβέρνησης μέσα σε λίγες ώρες από κόμματα της αντιπολίτευσης, που επιτέθηκαν στον πρωθυπουργό μετά τη σημερινή συνέντευξη Τύπου στην 85η ΔΕΘ κατά την οποία επιχείρησε να χρυσώσει το χάπι στους πολίτες και διαφήμισε τις εξαγγελίες του. 

Για «δίωρη κοροϊδία σε πανελλαδική μετάδοση: Αποτυχημένος, φοβισμένος, αδιόρθωτος και σε αποδρομή ο κ. Μητσοτάκης» έκανε λόγο η αξιωματική αντιπολίτευση εκτιμώντας πως «το μόνο που θα εξαντλήσει δεν είναι η τετραετία αλλά η υπομονή και οι αντοχές των πολιτών».

«Η κατ' ευφημισμό συνέντευξη Τύπου - ορισμένες ερωτήσεις για το πόσο πετυχημένος είναι τελικά ο κ. Μητσοτάκης παραήταν σκληρές και απρόσμενες - ήταν μία δίωρη κοροϊδία σε πανελλαδική μετάδοση: Αποτυχημένος, φοβισμένος, αδιόρθωτος και σε αποδρομή ο κ. Μητσοτάκης, περιορίστηκε σε ένα κρεσέντο αλαζονείας και υποσχέσεις για εκρηκτική ανάπτυξη, την ώρα που οι πολίτες οδηγούνται σε καθημερινή φτωχοποίηση» σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζοντας τα εξής:

  • «Αποτυχημένος: Αυτοσυγχαίρεται πως «διαχειρίστηκε με επιτυχία τις κρίσεις», αλλά έδιωξε τους υπουργούς που διαχειρίστηκαν την πανδημία που πάλι είναι εκτός ελέγχου και τις πυρκαγιές. 
  • Φοβισμένος: Αφού δύο χρόνια τσάκισε τους νέους σε πλατείες, τους καταδίκασε σε ανεργία και μισθούς αναξιοπρέπειας, τους στοχοποιεί για την πανδημία και τους πέταξε εκτός ΑΕΙ, τώρα αναγκάζεται άρον άρον να αποσύρει την «μεγάλη μεταρρύθμιση» της πανεπιστημιακής αστυνομίας, γιατί δεν τους βλέπει δημοσκοπικά ούτε με το κιάλι.
  • Αδιόρθωτος: Δηλώνει πως «δεν μπορούμε να προβλέψουμε τι θα γίνει» αν και ανοίγει αύριο τα σχολεία όπως ακριβώς έκλεισαν, με 27 μαθητές ανά τάξη, που θα κλείνει εάν νοσήσει το 50%. Δυστυχώς είναι ο μόνος. Όλος ο κόσμος ξέρει πλέον πως τα σχολεία αποτελούν επιταχυντή της διασποράς της πανδημίας, αλλά ο ίδιος αρνείται να πάρει ουσιαστικά μέτρα και να μειώσει τον αριθμό των μαθητών ανά αίθουσα. 
  • Κοροϊδία: Αντί για μείωση του ΕΦΚ καυσίμων, μείωση των τιμολογίων της ΔΕΗ για να πέσουν οι τιμές και των ιδιωτών παρόχων και αύξηση του κατώτατου μισθού όπως κάνουν άλλες χώρες στην ΕΕ, κοροϊδεύει πως με 150 εκατ. ευρώ οι πολίτες θα μπορέσουν να πληρώσουν αυξήσεις ως και 50% στο ηλεκτρικό ρεύμα και σε είδη πρώτης ανάγκης. 

«Τα καλύτερα βέβαια ήταν ότι δεν είναι διχαστικός αυτός που έχει χωρίσει τους Έλληνες σε δύο κατηγοριών πολίτες. Και ότι επιδιώκει την μείωση των ανισοτήτων, μάλλον με τον νέο πτωχευτικό, τη θεσμοθέτηση απλήρωτης εργασίας, την έξωση 40.000 μαθητών από τα ΑΕΙ και την μόνιμη εξυπηρέτηση των ολιγαρχικών συμφερόντων και χορηγών του» σημειώνει η Κουμουνδούρου.

KΙΝ.ΑΛΛ.: Ανέδειξε το πραγματικό πρόσωπο της Δεξιάς

Πυρά εξαπέλυσε και το Κίνημα Αλλαγής τονίζοντας πως «ο κ. Μητσοτάκης ανέδειξε και σήμερα το πραγματικό πρόσωπο της Δεξιάς».

Το ΚΙΝ.ΑΛΛ. επέκρινε τον πρωθυπουργό για αλαζονικό και διχαστικό λόγο σημειώνοντας πως «αγνοεί ότι η κοινωνία και ιδιαίτερα οι νέοι του γυρίζουν ήδη την πλάτη. Κατά τα λοιπά επανέλαβε τα προσωρινά, με ημερομηνία λήξης και προεκλογικά μέτρα του. Η πολιτική του δεν αλλάζει. Οδηγεί στην αύξηση των κοινωνικών ανισοτήτων».

Όπως ανέφερε ο φορέας, τα μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός κυρίως στηρίζουν λίγους και ισχυρούς, όπως τους μεγαλοϊδιοκτήτες και τους μεγάλο κληρονόμους

ΜεΡΑ25: Ρήξη η μόνη απάντηση στην κρίση

Σε σημερινή του ανακοίνωση το ΜεΡΑ25 αναφέρεται στη «δυναμική παρουσία του στη μεγάλη πορεία συνδικάτων, οργανώσεων και φορέων στη Θεσσαλονίκη» χθες την ώρα που «ο Πρωθυπουργός από την ασφάλεια του βήματος προσπαθούσε να δημιουργήσει μια μαγική εικόνα για τη δεινή κατάσταση της χώρας, υποσχόμενος από αόριστες έως μη-σοβαρές παροχές και επικαλούμενος όλη την ακροδεξιά ρητορική προκειμένου να μην αγγίξει κανένα από τα πραγματικά φλέγοντα ζητήματα της πόλης και της χώρας, στους δρόμους η απάντηση δινόταν από την μαζικότητα του κόσμου στη μεγάλη πορεία που φώναξε τα πραγματικά κοινωνικά αιτήματα προσπερνώντας κάθε ακροδεξιά και συνομωσιολογική εστία που αποπειράθηκε να παρεισφρήσει σε αυτή».

«Το μήνυμα του ΜέΡΑ25 ήταν σαφές και συνεκτικό: «Ρήξη, η μόνη απάντηση στην κρίση». Το ΜέΡΑ25 θα βρίσκεται σε κάθε κοινωνικό αγώνα για την ανατροπή της Μητσοτακης ΑΕ και την αποτροπή της εισόδου της Ελλάδας στην ακροδεξιά παρέα των χωρών του Βίσενγκραντ, το σταμάτημα του ληστρικού ξεπουλήματος των δημόσιων αγαθών και της δημόσιας περιουσίας και βέβαια για την ανατροπή της καταστροφής του πολιτισμού είτε αυτό αφορά τα πολιτιστικά μνημεία της χώρας είτε την υποβάθμιση της δημόσιας παιδείας».

Το κόμμα σχολίασε επίσης πως ο κ. Μητσοτάκης δεν αποζητά «καμία κοινωνική και πολιτική συναίνεση. Συνενόχους στα εγκλήματα σας αποζητάτε και αυτούς δεν θα τους βρείτε παρά μόνο στα εταιράκια σας του μνημονιακού τόξου που αντί για την ρήξη με τις μνημονιακές πολιτικές φτωχοποίησης της πλειοψηφίας, αναλώνονται σε διαχειριστικού τύπου κριτική».

«"Να μην παγιδευτούμε στην αλαζονεία της εξουσίας" δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στο πλαίσιο της ΔΕΘ, εκεί που προσπαθώντας για δυόμιση ώρες να δημιουργήσει μια εικόνα κίβδηλης ευημερίας με ψέματα, επικοινωνία, στημένες ερωτήσεις και αόριστες υποσχέσεις, απλά απέδειξε πόσο αποκομμένος είναι από κάθε κοινωνική και οικονομική πραγματικότητα. Ο Πρωθυπουργός όχι μόνο έχει παγιδευτεί στην αλαζονεία της εξουσίας, αλλά την επιδεικνύει με καμάρι κάθε δημόσια εμφάνιση του στο ασφαλές δημοσιογραφικό περιβάλλον της λίστας Πέτσα και πολύ μακριά βέβαια από την οργή του κόσμου, η οποία πλέον ξεχειλίζει και κατακλύζει κάθε του βήμα» σημειώνει το ΜέΡΑ25.

Ελληνική Λύση: Αμετροέπεια και αλαζονεία

«Ένας πρωθυπουργός με αμετροέπεια, αλαζονεία, εκτός πραγματικότητας αλλά και με αγνωσία άκρως επικίνδυνη για το Έθνος» αναφέρει η Ελληνική Λύση προσθέτοντας, μεταξύ άλλων, τα εξής: 

«Ένας πρωθυπουργός που φαντασιώνεται αγρότες με 1.000 στρέμματα, όταν η μέση αγροτική γη είναι μονοψήφιος αριθμός στρεμμάτων ανά αγρότη. Αντί να προβεί σε αναδασμούς και ουσιαστική μείωση του κόστους παραγωγής, στην ενέργεια, στις ζωοτροφές κλπ, υπόσχεται «φιλοδωρήματα» αφήνοντας τις αθρόες ελληνοποιήσεις γάλακτος και αγροτοκτηνοτροφικών προϊόντων να διαλύουν την πρωτογενή μας παραγωγή. Αγνοεί τις προτάσεις της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ που είναι τεκμηριωμένες και βιώσιμες, καταστρέφοντας τον παραγωγικό ιστό. Ένας πρωθυπουργός που επιμένει στην "τζογοποίηση" των ασφαλιστικών ταμείων την ίδια στιγμή που παραδίδει τα "ασημικά" της Ελλάδας σε ασφαλιστικά ταμεία τρίτων χωρών!».

«Η σημερινή θλιβερή εμφάνιση του πρωθυπουργού αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι η μοναδική πολιτική δύναμη που μπορεί να εγγυηθεί την εθνική κυριαρχία, την παραγωγή πλούτου και την αυτάρκεια μέσω της παραγωγικής ανασυγκρότησης, του οικονομικού πατριωτισμού και του εθνικού προστατευτισμού, είναι η Ελληνική Λύση» καταλήγει το κόμμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: