13 Σεπτεμβρίου 2021

Ο Δημήτρης Παπανικολάου ανακοίνωσε ότι έχει σύνδρομο Άσπεργκερ

 Ο παλαίμαχος φόργουορντ του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού, Δημήτρης Παπανικολάου, έκανε γνωστό μέσα από τα social media, ότι έχει στοιχεία Άσπεργκερ και προανήγγειλε σχετικές δράσεις με τη στήριξη και των Γιάννη Αντετοκούνμπο και Νίκου Γκάλη.

Οι τρεις άνδρες βρέθηκαν πρόσφατα στην Αθήνα για το λόγο αυτό, με τον Παπανικολάου να ανεβάζει και σχετική φωτογραφία, στην οποία και αναφέρθηκε στο γεγονός.

Η ανάρτηση του Δημήτρη Παπανικολάου

Ο γιατρός που επισκέπτομαι εδώ και χρόνια και κάνουμε συζητήσεις μου λέει έχεις στοιχεία Άσπεργκερ, απλά είσαι ενήλικας και είναι πιο δύσκολη η επίσημη διάγνωση και επίσης σε άτομα ιδιαίτερα υψηλής λειτουργικότητας όπως εσύ αχρείαστη. Άσε μας βρε γιατρέ του λέω που έχω Άσπεργκερ το οποίο φυσικά περιλαμβάνεται στο φάσμα του αυτισμού. Μας έχετε βάλει μια ταμπέλα σε όλους συνεχίζω και μια <ασθένεια> στον καθένα. Έχω κάνει αθλητική καριέρα επί 20 έτη σε επαγγελματικό επίπεδο.

Αυτό είναι το πρόβλημα μου λέει, η άγνοια που ξεκινάει απο το γεγονός ότι το ανέφερες ως <ασθένεια> και που είναι και η άγνοια των πολλών και δεν μπορούν να καταλάβουν την διαφορετική προσέγγιση που έχουν τα άτομα που βρίσκονται στο φάσμα. Καταρχάς συνεχίζει μάθε ποιοι είχαν η έχουν άσπεργκερ και η παρέα θα σου αρέσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: