1 Σεπτεμβρίου 2021

Πώς θα λειτουργήσουν φέτος τα σχολεία - Τα πρωτόκολλα στα σχολεία θα αλλάξουν δήλωσε η Κεραμέως


Στην τελική ευθεία για την κατάρτιση των οριστικών πρωτοκόλλων για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων βρίσκεται το υπουργείο Παιδείας, δύο περίπου εβδομάδες πριν την έναρξη της σχολικής σεζόν.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr τις επόμενες ημέρες θα γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις σε σχέση με τη διαδικασία που θα ακολουθείται σε περίπτωση που σε κάποιο τμήμα βρεθεί θετικό κρούσμα είτε σε μαθητή, είτε σε εκπαιδευτικό, με βασική κατεύθυνση να μην κλείνουν σχολεία και να εξελίσσεται ομαλά η λειτουργία της εκπαιδευτικής διαδικασίας.


Ήδη οι εκπαιδευτικοί που δεν έχουν εμβολιαστεί, προσέρχονται στις σχολικές μονάδες, αυτή την εβδομάδα, κάνοντας υποχρεωτικά ένα self test, το οποίο προμηθεύονται δωρεάν από τα φαρμακεία, ενώ από τις 13 Σεπτεμβρίου, θα πρέπει να κάνουν με δικά τους έξοδα ή rapid test ή pcr, δύο φορές την εβδομάδα. Αναφορικά με το υπόλοιπο προσωπικό, όπως είναι οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα των σχολείων και στα κυλικεία αναμένεται σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, να βγει μέσα στην εβδομάδα, σχετική υπουργική απόφαση.

Προς το παρόν όπως και οι εκπαιδευτικοί μπαίνουν στις σχολικές μονάδες, με ένα self test. Πέραν των διαδικασιών για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων, έχουν γίνει και οι απαραίτητες ενέργειες αναφορικά με το εκπαιδευτικό προσωπικό.


Ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, Αλεξάνδρος Κόπτσης, δήλωσε στη Voria.gr τα εξής: "Είμαστε απόλυτα έτοιμοι, έγιναν 11.700 διορισμοί εκπαιδευτικών οι οποίοι όπως και οι αναπληρωτές είναι ήδη στα σχολεία τους. Ανοίγουμε με όλους τους εκπαιδευτικούς στη θέση τους".


Τόνισε ακόμη ότι θα λειτουργήσουν φέτος 110 πρότυπα και πειραματικά σχολεία με εφαρμογή πιλοτικών προγραμμάτων, ενώ όπως ανέφερε θα υπάρχουν εργαστήρια δεξιοτήτων και τα αγγλικά από το νηπιαγωγείο. Σημείωσε ότι έχει προχωρήσει ο ψηφιακός μετασχηματισμός, με τις εγγραφές και τις μεταγραφές να γίνονται ηλεκτρονικά. "Θέλουμε να έχουμε μια χρονιά η οποία θα κυλήσει ομαλά τόσο από άποψης υγειονομικής ασφαλείας όσο και εκπαιδευτικής διαδικασίας" επισήμανε, προσθέτοντας ότι στόχος είναι τα σχολεία να μην κλείσουν και τα μαθήματα να γίνονται δια ζώσης.


Τα πρωτόκολλα στα σχολεία θα αλλάξουν καθώς δεν νοείται να διακόπτεται η δια ζώσης εκπαίδευση τόνισε σήμερα στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ 100.3, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.


Όπως ανέφερε η κυβέρνηση συζητά το θέμα με την επιτροπή των ειδικών και τις επόμενες ήμερες θα υπάρξουν ανακοινώσεις.

Κεραμέως: Τα πρωτόκολλα στα σχολεία θα αλλάξουν

«Φεύγουμε από την λογική του κλεισίματος τμήματος και πάμε σε αυξημένο testing και περισσότερα εργαστηριακά τεστ και μάσκα παντού πλην της γυμναστικής», σημείωσε η κ. Κεραμέως.


Ανέφερε ότι απολυτή προτεραιότητα αποτελεί να λειτουργήσουν δια ζωσης όλες οι εκπαιδευτικές δομές.


Σημείωσε ότι περίπου το 80% των εκπαιδευτικών έχει εμβολιαστεί και αν προστεθεί ένα ποσοστό 10% που έχει νοσήσει, απομένει ένα 10% που δεν έχει εμβολιαστεί.



voria, skai




Δεν υπάρχουν σχόλια: