7 Σεπτεμβρίου 2021

Κατατέθηκε η τροπολογία για πλαστά πιστοποιητικά και υποχρεωτικότητα εμβολιασμού

 

Αργά το βράδυ της Δευτέρας, κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία του υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη, στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών με τίτλο «Ενίσχυση διαφάνειας και λογοδοσίας θεσμικούς ψορείς Πολιτείας, αποκατάσταση ακεραιότητας του Ενιαίου Συστήματος Κινητικότητας και λοιπές διατάξεις του Υπουρνείου Εσωτερικών».

Όπως αναμενόταν, στην τροπολογία υπάρχει τροποποίηση άρθρων περί υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού κατά της νόσου Covid-19 του προσωπικού που απασχολείται σε ιδιωτικές, δημόσιες και δημοτικές δομές υγείας. 

Παράλληλα, προβλέπονται βαριές κυρώσεις για ψευδές πιστοποιητικό εμβολιασμού ή για ψευδή βεβαίωση νόσησης, με ποινικές και πειθαρχικές κυρώσεις, καθώς και πρόστιμο που φτάνει τα 5.000 ευρώ. Σημειώνεται ότι νωρίτερα ο κ. Πλεύρης προανήγγειλε απολύσεις και βαριά πρόστιμα σε περιπτώσεις «μαϊμού» πιστοποιητικών εμβολιασμού και νόσησης, στον απόηχο του σκανδάλου με τους δεκάδες εικονικούς εμβολιασμούς στην Καρδίτσα.

Τέλος, στην τροπολογία προβλέπονται παρατάσεις έκτακτων ρυθμίσεων λόγω της συνεχιζόμενης πανδημίας του κορονοϊού, όπως είναι η διάθεση αυτοδιαγνωστικών δοκιμασιών ελέγχου, αλλά και ο υποχρεωτικός διαγνωστικός έλεγχος για σημαντικό κομμάτι του πληθυσμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: