22 Σεπτεμβρίου 2021

Δίπλωμα οδήγησης: "Χρυσό" θα το πληρώνουν οι ανεμβολίαστοι υποψήφιοι οδηγοί


 Xρυσό" θα πληρώνουν το δίπλωμα οδήγησης οι ανεμβολίαστοι υποψήφιοι οδηγοί. Στο συνολικό κόστος για να αποκτήσει κάποιος δίπλωμα οδήγησης προστίθεται κι εκείνο των rapid test που υποχρεούται να κάνει εάν είναι ανεμβολίαστος προκειμένου να συμμετάσχει στα θεωρητικά μαθήματα (21) και στα πρακτικά μαθήματα (25) .Για το θέμα αυτό μίλησε ο πρόεδρος σωματείου εκπαιδευτών οδήγησης Δυτικής Αττικής, Νίκος Γρέντζελος στο Open. Όπως είπε, " ένας μαθητής για να αποκτήσει ένα δίπλωμα χρειάζεται ένα χρονικό διάστημα περίπου 2 μήνες. Υποχρεούται από τον νόμο, όποιος δεν είναι εμβολιασμένος ή δεν έχει νοσήσει το τελευταίο εξάμηνο, ένα rapid test την εβδομάδα και rapid test 48ωρου πριν από τις εξετάσεις τις πρακτικές και τις θεωρητικές. Αν υπολογίσουμε το κόστος των rapid test, έχουμε μια αύξηση στο κόστος του διπλώματος περίπου στα 120 ευρώ, που σημαίνει ένα 20% πάνω ".
Όσον αφορά στο ποια είναι η μέση τιμή του διπλώματος οδήγησης είπε ότι είναι περίπου στα 500 ευρώ και εάν συμπεριληφθεί και το ποσό των 170 ευρώ του παραβόλου και το κόστος των rapid στα 120 ευρώ, το συνολικό κόστος του διπλώματος ανέρχεται γύρω στα 790 ευρώ.
Ωστόσο την ίδια ώρα επεσήμανε ότι "Εδώ έχουμε και ένα άλλο πρόβλημα: τις ανατιμήσεις. Η τιμή της βενζίνης από πέρυσι τον Σεπτέμβριο έχει ανέβει περίπου κατά 30% και γενικά οι τιμές στα είδη πρώτης ανάγκης" και συνέχισε λέγοντας ότι ανεβαίνει το κόστος του διπλώματος κατά 20% σε αυτές τις δύσκολες περιόδους για όσους θέλουν να αποκτήσουν ένα δίπλωμα οδήγησης

 enikos

Δεν υπάρχουν σχόλια: