2 Σεπτεμβρίου 2021

Τροπολογία υπ. Υγείας: Όποιος υγειονομικός κάνει την πρώτη δόση εμβολίου μπορεί να επιστρέψει στην εργασία του

 Τροπολογία που προωθεί το υπουργείο Υγείας αναφέρει πως οι υγειονομικοί που θα κάνουν την πρώτη δόση του εμβολίου θα μπορούν να επιστρέψουν στην εργασία τους.

«Η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού του  προσωπικού του ΕΣΥ θεσπίστηκε προκειμένου να συμβάλλει στη διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας.

»Η συντριπτική πλειονότητα των υγειονομικών, όχι μόνο έχει εμβολιαστεί, αλλά έχει δώσει μάχη για τον εμβολιασμό των πολιτών. Ο νόμος εφαρμόζεται για τους λίγους ανεμβολίαστους που θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή ανθρώπων που προστρέχουν στο σύστημα υγείας. Η εφαρμογή του γίνεται με τα λιγότερα δυνατά προβλήματα. Και στην εφαρμογή αυτή δεν θα υπάρξει παρέκκλιση. Όποιος δεν εμβολιαστεί θα παραμείνει σε καθεστώς αναστολής για όσο χρειαστεί» δήλωσε ο νέος υπουργός Υγείας Αθανάσιος Πλεύρης. 

«Δεδομένου, όμως, ότι δεν έχουμε τιμωρητική διάθεση, με τροπολογία που προωθούμε, δίνουμε τη δυνατότητα σε όσους υγειονομικούς εμβολιαστούν από εδώ και στο εξής με την πρώτη δόση, να αρθεί το καθεστώς της αναστολής  και να επιστρέψουν άμεσα στη δουλειά τους με την προϋπόθεση της ολοκλήρωσης του εμβολιασμού τους», πρόσθεσε ο κ. Πλεύρης.

 

 zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: