14 Σεπτεμβρίου 2021

Με βέλη εναντίον Μητσοτάκη και διαγραφή χρεών ανεβαίνει στη ΔΕΘ ο Αλέξης Τσίπρας

Ολομέτωπη επίθεση κατά του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, αναμένεται να εξαπολύσει ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, από τη ΔΕΘ, όπου θα μεταβεί με «όπλα» τη ρύθμιση του χρέους που δημιουργήθηκε μέσα στην πανδημία και την αύξηση του κατώτατου μισθού.

Με όπλα τη ρύθμιση του χρέους που δημιουργήθηκε μέσα στη πανδημία και με την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ ετοιμάζει τις «βαλίτσες» του για τη Θεσσαλονίκη ο Αλέξης Τσίπρας, σκοπεύοντας να εξαπολύσει, παράλληλα, μία ολομέτωπη επίθεση σε βάρος του Κυριάκου Μητσοτάκη και των «χορηγών» του.

Στην ολοκλήρωση του βασικού σχεδιαγράμματος των σημείων που θα χτυπήσει τη κυβέρνηση ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης δείχνουν να έχουν καταλήξει στη Κουμουνδούρου, μετά τη χθεσινή συνεδρίαση του Πολιτικού Κέντρου του ΣΥΡΙΖΑ. Το ζήτημα της ακρίβειας, αλλά και το σύνολο της κυβερνητικής πολιτικής απασχόλησαν έντονα όλες αυτές τις ημέρες τα κορυφαία στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Από τον ΣΥΡΙΖΑ τονίζουν σε κάθε ευκαιρία πως πρέπει άμεσα να δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες, προκειμένου να σχηματιστεί ένα κοινωνικό, πλειοψηφικό ρεύμα που θα ζητήσει με επιμονή τη πολιτική αλλαγή στη χώρα. Αφετηρία αυτής της προσπάθειας, θέλουν να καταστήσουν την παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ, το Σαββατοκύριακο που έρχεται.

Για να μπορέσει αυτό το σχέδιο να έχει επιτυχία, στη Κουμουνδούρου θεωρούν ότι το πρώτο που χρειάζεται είναι το να συνεχιστούν οι επιθέσεις προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη, έτσι ώστε να επιταχυνθεί η φθορά στην οποία βρίσκεται. Υπό αυτό το πρίσμα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα έχει την ευκαιρία στη Θεσσαλονίκη να επιτεθεί στον πρωθυπουργό για το σύνολο της πολιτικής που ακολουθεί.

Το σχέδιο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι η ανάδειξη των ταξικών χαρακτηριστικών της κυβερνητικής πολιτικής. Στο εργασιακό δεν νομοθέτησε για τους εργαζόμενους, αλλά για τον ΣΕΒ. Στην επικουρική ασφάλιση κατά των ασφαλισμένων και υπέρ των ασφαλιστικών εταιριών. Στη Παιδεία κατά των μαθητών και των φοιτητών και υπέρ των ιδιωτικών κολλεγίων. Συνολικά, θέλουν να αναδείξουν ότι ο πρωθυπουργός δουλεύει για τους «φίλους» και τους «χορηγούς» του και όχι για τους μικρομεσαίους.

Διαγραφή χρεών και αυξήσεις μισθών

Η επίθεση σε βάρος του Κυριάκου Μητσοτάκη και η συνολική αποδόμηση της κυβερνητικής πολιτικής, αποτελεί το ένα βασικό σκέλος των όσων σκοπεύει να πει ο Αλέξης Τσίπρας, στη ΔΕΘ. Το δεύτερο και ίσως σημαντικότερο σκέλος, είναι οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για το σήμερα και το αύριο της χώρας. Και αυτό προϋποθέτει την ανάδειξη της κυβερνητικής πρότασης του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που βασίζεται στο πρόγραμμα που κατέθεσε το καλοκαίρι.

Το πρώτο στοιχείο πάνω στο οποίο θα επενδύσει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, είναι η επαναφορά της πρότασης για ρύθμιση του χρέους που δημιουργήθηκε μέσα στη πανδημία, με διαγραφή τμήματος τους όπου καταστεί αναγκαίο, στηριγμένη στο παράδειγμα της αντίστοιχης ρύθμισης που έγινε προς τα ασφαλιστικά ταμεία την εποχή που ήταν πρωθυπουργός.

Το δεύτερο είναι η επαναφορά της πρότασης του για αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ, με στόχο την στήριξη των μισθωτών, καθώς μια τέτοια κίνηση θα συμπαρασύρει προς τα πάνω το σύνολο των μισθών. Με αυτό τον τρόπο θα πάρουν μεγάλη ανάσα οι εργαζόμενοι, αλλά και οι επιχείρησης μπροστά στο κύμα ακρίβειας που πλήττει την ελληνική οικονομία.

 newsbomb.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: