22 Σεπτεμβρίου 2021

Μητροπολίτης Πειραιώς – Οσα γράφονται για τον Μίκη Θεοδωράκη δεν με εκφράζουν


 Ο Μητροπολίτης Πειραιώς ξεκαθαρίζει τη θέση του αναφορικά με ανακοίνωση από το «Γραφείο επί των Αιρέσεων και των Παραθρησκειών» της Μητρόπολης Πειραιά

Το κείμενο, στο οποίο τονίζεται ότι έγιναν «πομπώδεις εκδηλώσεις αποθεώσεως» του Θεοδωράκη, γράφτηκε από το συγκεκριμένο Γραφείο, αλλά δεν είναι σε καμιά περίπτωση δήλωση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Πειραιώς.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Διευθυντής Ιδιαιτέρου Γραφείου του Μητροπολίτη, κ. Δημήτριος Αλφιέρης, τονίζεται:

«Τα όσα γράφτηκαν για τον εκλιπόντα σπουδαίο καλλιτέχνη και μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη δεν αποτελούν προσωπική δήλωση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ.Σεραφείμ, αλλά ανακοινωθέν του Γραφείου επί των Αιρέσεων.

Οι καλώς γνωρίζοντες θα ενθυμούνται ότι πάγια τακτική του Σεβασμιωτάτου είναι να μην λογοκρίνει τους συνεργάτες του στο πλαίσιο της Δημοκρατίας και της ελευθερίας του λόγου. Ως εκ τούτου, κακώς η εν λόγω δημοσίευση θεωρήθηκε ως προσωπική δήλωση του Σεβασμιωτάτου».

Η ανακοίνωση που εκφράζει μεμονωμένα έναν συγκεκριμένο ιερωμένο ο οποίος και την συνέταξε, προκάλεσε αίσθηση και πολλά αρνητικά σχόλια στο διαδίκτυο. Ωστόσο, δεν μπορεί να συνδεθεί με τον κ. Σεραφείμ, ο οποίος μάλιστα είχε άριστες σχέσεις και σεβόταν απεριόριστα τον εκλιπόντα Μίκη Θεοδωράκη.

Μάλιστα, υπενθυμίζεται ότι στην εξέδρα των εκδηλώσεων για το Μακεδονικό, ο Μητροπολίτης Πειραιώς ήταν μαζί με τον Μίκη Θεοδωράκη.

Επίσης, για να τιμηθεί το σπουδαίο έργο καθώς και η μνήμη του παγκόσμιου Ελληνα, του σπουδαίου μουσικοσυνθέτη, στη συναυλία που διοργανώνεται στις 28 Σεπτεμβρίου από τη Μητρόπολη Πειραιώς στο Βεάκειο Θέατρο, υπάρχει αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη, με παιδιά να τραγουδούν ορισμένα από τα γνωστά τραγούδια του.


Δεν υπάρχουν σχόλια: