12 Σεπτεμβρίου 2021

Σεισμός – Η πρώτη εκτίμηση του Γεράσιμου Παπαδόπουλου στο in.gr

Ο σεισμός που έγινε το μεσημέρι της Κυριακής ανησύχησε τους πολίτες της Αττικής και της πρωτεύουσας.

Ποια είναι η πρώτη εκτίμηση του Γεράσιμου Παπαδόπουλου, πού ήταν το επίκεντρο του σεισμού.Ο σεισμός που σημειώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής έγινε ιδιαίτερα αισθητός σε πολλές περιοχές της Αττικής και στην Αθήνα. Ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος 

 έκανε μια πρώτη εκτίμηση για τη σεισμική δόνηση που, όπως ήταν φυσικό, αναστάτωσε τους κατοίκους.

Ο κ. Παπαδόπουλος μας είπε ότι ο σεισμός ήταν της τάξης των 3,7 Ρίχτερ, έγινε στις 13:08 και το επίκεντρό του ήταν ανάμεσα στη Νέα Ιωνία και τις Αχαρνές. «Ο σεισμός έγινε αισθητός σε πολλές περιοχές», μας επιβεβαίωσε ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος.

Σε ερώτηση για το από ποιο ρήγμα προήλθε ο σεισμός, ο κ. Παπαδόπουλος, απάντησε ότι ίσως να προήλθε από το νότιο τμήμα του ρήγματος της Πάρνηθας. Ο γνωστός σεισμολόγος μας τόνισε ότι αυτή είναι μια πρώτη εκτίμηση.
Oταν τον ρωτήσαμε αν μπορεί να ακολουθήσει νέος, ισχυρότερος σεισμός, η απάντηση του ήταν ότι δεν γνωρίζει, καθώς «είναι πολύ νωρίς ακόμα».

Η αναθεωρημένη λύση από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο 

Η Πυροσβεστική μέχρι στιγμής δεν έχει δεχθεί κάποια κλήση για βοήθεια, αν και παραμένει σε επιφυλακή.

Η ανάρτηση του Γ. Χουλιάρα

«Επιφανειακός σεισμός 3,7 Ρίχτερ έγινε ιδιαίτερα αισθητός στην Αθήνα στις 1:08 το μεσημέρι. Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται 11 χιλιόμετρα ΒΒΔ της Αθήνας σε εστιακό βαθος 14,8 χιλιομέτρων», αναφέρει σε ανάρτησή του ο διευθυντής ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών, Γεράσιμος Χουλιάρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: