10 Σεπτεμβρίου 2021

Δεν μπόρεσε να πάρει την πρόκριση στον τελικό του US Open η Μαρία Σάκαρη


Η Μαρία Σάκκαρη δεν μπόρεσε να πάρει την πρόκριση στον τελικό του US Open, γνωρίζοντας την ήττα από την Έμα Ραντουκάνου με 2-0 σετ (1-6, 4-6) στον δεύτερο ημιτελικό του αμερικανικού γκαντ σλαμ.

Η Μαρία Σάκκαρη, η οποία είχε πραγματοποιήσει μία τρομερή πορεία στο US Open, έπεσε… θύμα της φοβερής 18χρονης Έμα Ραντουκάνου, η οποία ήταν αλάνθαστη και δεν άφησε πολλά περιθώρια στην Ελληνίδα τενίστρια.

Αυτός ήταν ο δεύτερος χαμένος ημιτελικός της Μαρίας Σάκκαρη σε γκραντ σλαμ στο 2021 μετά από εκείνον στο Roland Garros, ωστόσο η παρουσία της τόσο στο Παρίσι όσο και στη Νέα Υόρκη ήταν εντυπωσιακή, δείχνοντας ότι δεν αργεί να έρθει η συμμετοχή και σε μεγάλο τελικό.

Η Μαρία Σάκκαρη θα βρίσκεται στο Νο13 κόσμου τη Δευτέρα (13/9), στην υψηλότερη θέση που έχει βρεθεί Ελληνίδα τενίστρια, ενώ φεύγει από τη Νέα Υόρκη με 675.000 δολάρια ως χρηματικό έπαθλο.

Όσον αφορά την εκπληκτική Έμα Ραντουκάνου (Νο.150), θα αντιμετωπίσει στον τελικό του Σαββάτου (23:00) το άλλο νέο μεγάλο ταλέντο του παγκοσμίου τένις, τη 19χρονη Λέιλα Φερνάντεζ, η οποία έκανε την έκπληξη στον πρώτο ημιτελικό και νίκησε το μεγάλο φαβορί, Αρίνα Σαμπαλένκα.

Η Ραντουκάνου είναι η πρώτη Βρετανίδα που φτάνει σε τελικό γκραντ σλαμ μετά το 1977 και την Βιρτζίνια Γουέιντ (Wimbledon). Αυτή ήταν η δεύτερη παρουσία της Ραντουκάνου σε μεγάλη διοργάνωση, καθώς είχε προηγηθεί η συμμετοχή της πριν λίγους μήνες στο Wimbledon.

Η Ελληνίδα τενίστρια που είναι στο Νο18 αποκλείστηκε με 6-1, 6-4 από την 18χρονη Έμα Ραντουκάνου (Νο150) στον 2ο ημιτελικό και έτσι η Βρετανίδα θα παίξει στον τελικό του Σαββάτου (23:00) με την 19χρονη Λέιλα Φερνάντεζ.

Ο αγώνας

Όσον αφορά την εξέλιξη του αγώνα, η Έμα Ραντουκάνου δεν άφησε πολλά περιθώρια στη Μαρία Σάκκαρη. Παρότι η Ελληνίδα πρωταθλήτρια απείλησε με διπλό μπρέικ πόιντ στο ξεκίνημα, η συνέχεια άνηκε στην 18χρονη Βρετανίδα, η οποία όχι μόνο κατάφερε να κρατήσει το σερβίς της, αλλά με κυριαρχικό τένις προηγήθηκε με 0-5 στα γκέιμ.

Η Μαρία Σάκκαρη μείωσε σε 1-5, με την Έμα Ραντουκάνου να τελειώνει το σετ (1-6) σε 36 λεπτά.

Στο δεύτερο σετ, η Μαρία Σάκκαρη προσπάθησε να φανεί πιο ανταγωνιστική, αλλά δέχθηκε και πάλι μπρέικ από νωρίς (1-2). 

Προσπάθησε να κάνει κι εκείνη ένα μπρέικ και να μπει ξανά στη διεκδίκηση του σετ, ωστόσο η Έμα Ραντουκάνου ήταν ψύχραιμη, κράτησε το σερβίς της μέχρι το τέλος και τελικά πήρε και το δεύτερο σετ με 4-6, “καθαρίζοντας” την υπόθεση νίκη.

 newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: