2 Οκτωβρίου 2021

Παγιδεύτηκαν και έχασαν 12.000 ευρώ – Νέες απάτες σε Πάτρα, Αγρίνιο και Ηλεία

 


Σε… μάστιγα εξελίσσονται οι απάτες μέσω του διαδικτύου στην Δυτική Ελλάδα καθώς τα περιστατικά είναι σχεδόν στην ημερήσια διάταξη.

Τις τελευταίες ώρες καταγράφηκαν δύο διαφορετικά περιστατικά σε Αχαΐα και Αιτωλοακαναρνανία όπου δύο άτομα έχασαν συνολικά το χρηματικό ποσό των 12.200 ευρώ.

Και στις δύο περιπτώσεις οι επιτήδειοι «ψάρεψαν» τα θύματά τους μέσω αγγελιών στο διαδίκτυο και κατόρθωσαν να τους αποσπάσουν τους κωδικούς και να βρεθούν πλουσιότεροι! Στην περίπτωση της Πάτρας, οι άγνωστος δράστης κέρδισε με ένα… κλικ το χρηματικό ποσό των 10.000 ευρώ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., «άγνωστος επικοινώνησε με άνδρα, ο οποίος είχε αναρτήσει σε ιστοσελίδα, αγγελία πώλησης αυτοκινήτου. Στη συνέχεια απέσπασε από τον παθόντα τον αριθμό της τραπεζικής του κάρτας και τους κωδικούς του, με αποτέλεσμα ο δράστης να μεταφέρει από λογαριασμό του παθόντα, σε τραπεζικούς λογαριασμούς τρίτων, το χρηματικό ποσό των 10.000 ευρώ».

Στην περίπτωση του Αγρινίου άγνωστοι δράστες επικοινώνησαν με μια γυναίκα, η οποία είχε αναρτήσει σε ιστοσελίδα, αγγελία πώλησης προϊόντων. «Προσποιούμενοι τους ενδιαφερόμενους αγοραστές, ζήτησαν τα στοιχεία του λογαριασμού της, με αποτέλεσμα να μεταφέρουν από λογαριασμό της παθούσας, σε τραπεζικό λογαριασμό τρίτου, το χρηματικό ποσό των 2.200 ευρώ» ανέφερε η ΕΛ.ΑΣ.

Στον Πύργο Ηλείας συνελήφθη, προχθές το μεσημέρι ένας άνδρας σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη. Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., «ο συλληφθείς είχε αναρτήσει σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης αγγελία πώλησης τροχοβίλας και έπεισε ένα ημεδαπό άνδρα να του καταβάλει σε τραπεζικό λογαριασμό, το χρηματικό ποσό των 3.000 για την αγορά της και δεν του απέστειλλε ποτέ την τροχοβίλα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: