5 Οκτωβρίου 2021

ΓΕΝΙΚΟ ΨΗΦΙΣΜΑ Του 14ου τακτικού Συνεδρίου της Π.Ο.Ε.Ε.Π.


Εμείς οι Σύνεδροι του 14ου Συνεδρίου της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Εμφιαλωμένων Ποτών (Π.Ο.Ε.Ε.Π.), που συνήλθαμε σήμερα Σάββατο 2 Οκτώβρη 2021 και ώρα 10:30 στην αίθουσα «Αβραάμ Μπεναρόγια» του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, εκφράζουμε την έντονη
δυσαρέσκεια και ανησυχία για το μέλλον των εργαζομένων, των ανέργων
και των νέων γενεών στο αντεργατικό περιβάλλον που δημιουργείται.


ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΑΜΕ ότι 

Μέσα στις συνθήκες της πανδημίας, της διαρκούς οικονομικής κρίσης και της πολιτικής των «μνημονίων» η εργοδοσία, ντόπια και πολυεθνική, έχει περάσει σε ανοικτή επίθεση ενάντια στις κατακτήσεις και τα δικαιώματα της εργατικής τάξης, εντείνει την πολιτική της για την επιβολή συνθηκών μεσαίωνα και να επιβάλλει το νόμο της ζούγκλας.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ

Την κυβερνητική αντεργατική πολιτική της συνεχιζόμενης λιτότητας η οποία μεταφέρει τα βάρη της οικονομικής κρίσης και της πανδημίας στα εργατικά λαϊκά στρώματα, ανοίγοντας ακόμη περισσότερο την ψαλίδα μεταξύ πλουσίων και φτωχών.

Τις συμβιβασμένες ηγεσίες του Συνδικαλιστικού Κινήματος, οι οποίες είναι εντελώς απούσες από τους αγώνες και τις αγωνίες των εργαζομένων και των ανέργων, αρνούμενη να επωμιστεί τις ιστορικές, πολιτικές και ηθικές ευθύνες τους, που είναι η υπεράσπιση των εργατικών λαϊκών συμφερόντων.

ΚΑΛΟΥΜΕ

Τα Σωματεία-μέλη και τους εργαζόμενους στα Εμφιαλωμένα Ποτά και τα Τυποποιημένα Τρόφιμα να εντείνουν την οργανωτική προσπάθεια σε όλους τους χώρους δουλειάς με στόχο την ένταξη όλων των εργαζομένων στις τάξεις των Σωματείων και την δημιουργία νέων όπου δεν υπάρχουν.

ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ότι:

Ο νέος αντισυνδικαλιστικός νόμος έκτρωμα μας βρίσκει κάθετα αντίθετους και με ενότητα οργάνωση και αγώνα θα τον καταστήσουμε ανενεργό στην πράξη και θα μείνει στα χαρτιά.

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

Την κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων και διαταγμάτων που ψηφίστηκαν μέχρι σήμερα.

Την επαναφορά των ελεύθερων διαπραγματεύσεων για την υπογραφή ισχυρών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και να κηρύσσονται υποχρεωτικώς εκτελεστές.

Αξιοπρεπή διαβίωση όλων των εργαζομένων με μισθούς που να ικανοποιούν τις σύγχρονες ανάγκες τους, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Την πάταξη της εισφοροδιαφυγής, της μαύρης και αδήλωτης εργασίας, των υπεργολαβιών, των ενοικιαζόμενων εργαζομένων και των «δουλεμπορικών» γραφείων ευρέσεως εργασίας.

Αποκατάσταση και διεύρυνση ενός εθνικού συστήματος υγείας με δωρεάν ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη για όλους.

ΔΙΝΟΥΜΕ ΕΝΤΟΛΗ

Στην Διοίκηση μας να επιδώσει το παρόν ψήφισμα σε κάθε αρμόδιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: