6 Οκτωβρίου 2021

ΜέΡΑ25 Θεσσαλονίκης & Τομέας Υγείας: Μίνι-lockdown! Η ίδια χρεοκοπημένη πολιτική παράλογων και αναποτελεσματικών μέτρων



Για άλλη μια φορά η κυβέρνηση αποδεικνύει ότι συνεχίζει να ακολουθεί την ίδια χρεοκοπημένη πολιτική παράλογων και αναποτελεσματικών μέτρων, που στοχεύουν περισσότερο στην επικοινωνία παρά στην ουσιαστική αντιμετώπιση της πανδημίας. Ένα τέτοιο μέτρο βιώνουμε ξανά στη Θεσσαλονίκη με το «μίνι-lockdown» της νυκτερινής απαγόρευσης κυκλοφορίας και απαγόρευσης της μουσικής, το οποίο δεν έχει παρά ελάχιστη ουσιαστική επίδραση στη διασπορά του κορονοϊού, ενώ αδιαφορεί για τις κοινωνικές προεκτάσεις ενός lockdown και χτυπάει εκ νέου συγκεκριμένους κλάδους που έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα τα δύο χρόνια της πανδημίας.

Η κυβέρνηση πάλι επενδύει στον φόβο, την αυταρχικοποίηση του κράτους και τον κοινωνικό αυτοματισμό. Ο κορεσμός των ΜΕΘ, που αποτελεί απειλή και για τους πάσχοντες από άλλα νοσήματα, έρχεται από την εσκεμμένη εγκατάλειψη του Εθνικού Συστήματος Υγείας και μόνο με τη στήριξη του θα αντιμετωπιστεί. Αντίθετα, το μόνο που φαίνεται να κάνει το νέο μέτρο του μίνι-lockdown είναι να συνηθίζει τους κατοίκους της πόλης μας σε ένα τρίτο μακροχρόνιο lockdown, που η ανεπάρκεια της κυβέρνησης μπορεί να φέρει στο άμεσο μέλλον.

Μάλιστα το ό,τι ταυτόχρονα θα λάβουν χώρα ο εορτασμός του Αγίου Δημητρίου και η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου φανερώνει πως το lockdown δεν έχει να κάνει με την πραγματική αντιμετώπιση της πανδημίας, αλλά με την υποκριτική και ψηφοθηρική στάση της κυβέρνησης καθ’ όλο το διάστημα της διακυβέρνησής της.

Αυτές οι απαγορεύσεις ενόσω δεν λαμβάνονται αποτελεσματικά μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας δείχνουν πως η διαχείριση της Νέας Δημοκρατίας είναι επικοινωνιακή, σπασμωδική και έρχεται για να εφαρμόσει τα πιο καταστρεπτικά «ιδεολογήματα».

Οι τοπικές οργανώσεις του ΜέΡΑ25 Θεσσαλονίκης και ο Τομέας Υγείας του ΜέΡΑ25 συντασσόμαστε με την προαγωγή της δημόσιας υγείας, με τη διαφύλαξη της ποιότητας της ζωής και με την υποστήριξη των εργαζομένων και των μικρών και μεσαίων επιχειρηματιών. Καλούμε την κυβέρνηση να εφαρμόσει άμεσα ουσιαστικά μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας, όπως αυτά που έχουν κατατεθεί επανειλημμένα στον δημόσιο διάλογο.

Το ΜέΡΑ25 έχει καταθέσει τέτοιες προτάσεις όπως την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, τη δημιουργία ενός καθολικού δημόσιου και δωρεάν δικτύου μαζικών τεστ και εμβολιασμών, μια ορθότερη πολιτική για τον εμβολιασμό, που θα στηρίζεται στην ενημέρωση και την εξατομικευμένη διαχείριση των προβλημάτων αντί του στιγματισμού μιας σημαντικής μερίδας πολιτών, τη βελτίωση υποδομών όπως τα μέσα μαζικής μεταφοράς, ώστε να αποφεύγεται και να περιορίζεται ο συνωστισμός, τον καλύτερο εξαερισμό των δημόσιων κλειστών χώρων, και την ουσιαστική υποστήριξη των κλάδων, που έχουν πληγεί οικονομικά από την πανδημία. Η Νέα Δημοκρατία είναι υποχρεωμένη να καταθέσει στον δημόσιο διάλογο τους λόγους για τους οποίους κωφεύει σε αυτές τις προτάσεις.



Τοπικές Οργανώσεις ΜέΡΑ25 Θεσσαλονίκης


Δεν υπάρχουν σχόλια: