30 Οκτωβρίου 2021

Κλείδωσε” η πρόσληψη 25.000 ανέργων στο Δημόσιο – Τον Νοέμβριο η προκήρυξη του προγράμματος από τον ΟΑΕΔ


Αντίστροφη μέτρηση για την πρόσληψη 25.000 ανέργων στο Δημόσιο. Από μέρα σε μέρα αναμένεται η προκήρυξη του νέου προγράμματος κοινωφελούς εργασίας από τον ΟΑΕΔ, καθώς από τα μέσα Νοεμβρίου και μετά εκτιμάται ότι θα ανοίξει η αυλαία για αιτήσεις.

Η δράση θα δώσει πολύτιμη ανάσα σε 25.000 άνεργους, οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να απασχοληθούν για διάστημα οκτώ μηνών στο Δημόσιο και συγκεκριμένα σε δήμους και περιφέρειες της χώρας, κέντρα κοινωνικής πρόνοιας και υπηρεσίες των υπουργείων, καλύπτοντας σημαντικά κενά που έχουν παρουσιαστεί.

Μάλιστα, οι επιλεγέντες, οι οποίοι εκτιμάται ότι θα πιάσουν δουλειά από το νέος έτος θα πάρουν και τον νέο αυξημένο μισθό, ο οποίος από 650 ευρώ μεικτά θα φτάσει τα 663 ευρώ μεικτά, δηλαδή περίπου 563 καθαρά.

Πηγές του ΟΑΕΔ αναφέρουν στο enikonomia.gr, ότι μέσω της δράσης θα στηριχθούν και οι πληγέντες από τις πυρκαγιές δήμοι, αλλά και οι δήμοι που αντιμετωπίζουν προβλήματα λόγω προσφυγικού.

Το έργο έχει προϋπολογισμό πάνω από 188 εκατομμύρια ευρώ και συγχρηματοδοτείται από εθνικούς πόρους αλλά και από το ΕΣΠΑ, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου, αν όλα κυλήσουν ομαλά, θα έχουν δημοσιευθεί οι οριστικοί πίνακες των επιτυχόντων.

Όπως συνέβη και στα προηγούμενα προγράμματα η τελική επιλογή των εργαζομένων θα γίνει βάσει μοριοδότησης, η οποία θα διέπεται από το χρονικό διάστημα της ανεργίας του ίδιου του ανέργου ή της συζύγου του, το ποσοστό αναπηρίας, αν υπάρχει, και το δηλωθέν ετήσιο εισόδημα, οικογενειακό ή ατομικό.

Επιπλέον μόρια θα λαμβάνονται ανάλογα με την ηλικία του αιτούντος και φυσικά, σε σχέση με τον αριθμό των παιδιών του, ενώ έξτρα μόρια θα δίνονται στην περίπτωση που ο αιτών λαμβάνει το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα, αλλά και εάν είναι γονέας προστατευόμενου μέλους ΑμεΑ.

Ποιοι άνεργοι εντάσσονται στο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ


Στο πρόγραμμα εντάσσονται μόνο εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του Οργανισμού που ανήκουν σε μία τουλάχιστον από τις παρακάτω κατηγορίες:

· εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς και οι σύζυγοι αυτών είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ

· εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη μονογονεϊκών οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς

· εγγεγραμμένοι μακροχρόνια άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ

· άνεργοι πτυχιούχοι πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα

· εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, για την κάλυψη θέσεων με βάση τα τυπικά τους προσόντα

· εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ άνω των 29 ετών

· εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων ΑμεΑ του ΟΑΕΔ

· εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, δικαιούχοι του «Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης» (ΚΕΑ).

Σύμφωνα με πληροφορίες οι άνεργοι θα ενταχθούν και σε δράσεις κατάρτισης προκειμένου να ενισχύσουν τις γνώσεις και τις δεξιότητες τους, τα οποία θα υλοποιηθούν από Κέντρα Δια Βίου Μάθησης με τη χρήση voucher.

Πηγή: enikonomia.gr

  Follow enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: