10 Οκτωβρίου 2021

Απάντηση στο από 7/10/21 δημοσίευμα του Ιατρικού Συλλόγου Πιερίας


Εμείς, τα μέλη της ΔΗΠΑΚ στο ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Πιερίας : Σαρηγιαννίδης Κ. και Ζαχαρόπουλος Αχ. δεν είμαστε σύμφωνοι στο κείμενο της κοινής δήλωσης – έκκλησης προς εμβολιασμό που δημοσιεύτηκε στις 07-10-2021 και στην ιστοσελίδα του Ιατρικού Συλλόγου Πιερίας.

Πιστεύουμε δε οτι γράφτηκαν από λάθος τα ονόματα μας (χωρίς να συνηγορήσουμε) κάτω από το κείμενο και ζητάμε αυτό το λάθος να διορθωθεί!

Οι θέσεις της ΔΗΠΑΚ είναι γνωστές. Στην πανδημία που ζούμε δε σταματάνε τα χειρότερα, και ούτε σώζονται ανθρώπινες ζωές μόνο με την ατομική ευθύνη, μόνο δηλαδή αν ο καθένας με δική του ευθύνη εμβολιαστεί!

Μην κλείνουμε τα μάτια στην ενοχλητική αλήθεια ότι δεν έχει απαντηθεί επιστημονικά για το αν ο εμβολιασμός μπορεί να εμποδίσει αποτελεσματικά τη μετάδοση του ιού, την ώρα που καταγράφονται νέες μεταλλάξεις.

ΝΑΙ ΣΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ. Είναι πολύτιμο αγαθό, μεγάλο όπλο κατά της πανδημίας, μα δεν είναι όλα τα όπλα. Δεν είναι ατομική ευθύνη, αλλά κυβερνητική, που το σύστημα υγείας είναι εμπορευματοποιημένο, που τα νοσοκομεία είναι υποστελεχωμένα, που η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας είναι λεηλατημένη, που οι τόποι υπερμετάδοσης (μέσα μαζικής μεταφοράς, χώροι θρησκευτικής λατρείας, χώροι δουλειάς, σχολεία κλπ ) δεν ελέγχονται όπως πρέπει. 

Μην ξεχνάμε οτι και φέτος με το άνοιγμα του τουρισμού, ξεκίνησε η έκρηξη της πανδημίας.

Είναι βασικό στον πόλεμο κατά της πανδημίας να σπάσει το κλίμα, που επίτηδες δημιουργείται από διάφορες τοποθετήσεις παραγόντων, όπως «δεν είναι λύση στο πρόβλημα υγείας οι προσλήψεις», «τι θα τους κάνουμε τους γιατρούς που θα προσλάβουμε μετά την πανδημία», λες και υπάρχουν πολλοί στα νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας , «να μετακινήσουμε προσωπικό από την περιφέρεια στα μεγάλα νοσοκομεία που λειτουργούν περισσότερο, και ας κλείσουμε ή συμπτύξουμε νοσοκομεία στην περιφέρεια».

Ο πόλεμος κατά της πανδημίας περιλαμβάνει τον εμβολιασμό και πρέπει όλοι να είμαστε εμβολιασμένοι. Όμως πρέπει να γίνει επιπλέον στόχος διεκδίκησης η ανάπτυξη (και όχι λεηλάτηση) της Πρωτοβάθμιας Υγείας, μαζικές προσλήψεις ιατρών και άλλων υγειονομικών για πλήρη στελέχωση των Περιφερικών Ιατρείων, των Κέντρων υγείας, των Νοσοκομείων.

Οι τεράστιες δυνατότητες της επιστήμης , της τεχνολογίας και του μεγάλου αριθμού υγειονομικού προσωπικού να μπουν σχεδιασμένα στην υπηρεσία προάσπισης , αποκατάστασης και βελτίωσης της υγείας του λαού. 

Έτσι θα σταματήσουμε τα χειρότερα και θα σωθούν περισσότερες ανθρώπινες ζωές. 

Έτσι θα σταματήσουμε την πανδημία.

ΔΗΠΑΚ ΙΑΤΡΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: