Ο Δήμος Δίου-Ολύμπου ήταν ο έκτος σταθμός του 9ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ενταξιακής Κουλτούρας "Κωφοί και ακούοντες εν δράσει".
Πρόκειται για την πανελλαδική δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης, που στοχεύει, μεταξύ άλλων, στη μείωση των κοινωνικών διακρίσεων και την ενίσχυση της αλληλεγγύης, τόσο μεταξύ κωφών και ακουόντων, όσο και ευρύτερα προς τα ΑμΕΑ.
Η φετινή διοργάνωση είναι αφιερωμένη στον εορτασμό των 200 χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821. Παράλληλα, η πολυήμερη αυτή εκδήλωση δίνει τη δυνατότητα στις νέες και τους νέους να παρουσιάσουν τη δική τους οπτική για την Επανάσταση. Προηγήθηκαν αντίστοιχες εκδηλώσεις στα Χανιά, τη Χίο, τη Μαρώνεια, τη Θάσο, και τη Θεσσαλονίκη, ενώ ακολουθούν η Πρέβεζα, το Ναύπλιο και η Αθήνα.
Θέματα που αφορούν στην επαγγελματική ανάπτυξη και εξέλιξη ατόμων με λιγότερες ευκαιρίες, πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τις σπουδές τους, παρουσιάστηκαν, μεταξύ άλλων, κατά την διαδικτυακή συζήτηση, στο κλείσιμο της ημέρας, την οποία μπορείτε να παρακολουθήσετε στην Κοινότητα του Facebook του Πανελληνίου Φεστιβάλ στον σύνδεσμο https://www.facebook.com/dhiafest/videos/.
Στη συζήτηση συμμετείχαν ο αναπληρωτής καθηγητής του τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Ιωάννης Κυρίτσης, η απόφοιτη του τμήματος Νομικής ΑΠΘ Ειρήνη Δασκαλοπούλου, η διευθύντρια του ΓΕΛ Λιτοχώρου Ξανθίππη Καραβίδα, η εκπαιδευτικός Μαρία Παπαθανασίου, ο πρόεδρος της Εθελοντικής-Διασωστικής Ομάδας ΠΡΟ.Τ.Ε.Κ.Τ.Α. Γεώργιος Μακαβός και η υπεύθυνη περιβαλλοντικής εκπαίδευσης της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β' Αθηνών Βαρβάρα Πετρίδου.
Τη συζήτηση συντόνισε η εντεταλμένη σύμβουλος Πολιτισμού, Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Απασχόλησης και Καινοτομίας του Δήμου Δίου-Ολύμπου Ουρανία Κατσαμάκα, φιλόλογος, ενώ οι διοργανωτές παρείχαν την τεχνική-ψηφιακή υποστήριξη, που έγινε από την Ελένη Καβαζίδου, υπεύθυνη του "Πανελληνίου Φεστιβάλ Ενταξιακής Κουλτούρας 'Κωφοί και Ακούοντες εν δράσει'" και την υπεύθυνη του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Μαρώνειας Δάφνη Κυνδελέρου.
Το Φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα:
– του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών,
– του Υπουργείου Τουρισμού,
– του Υπουργείου Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης),
– της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού,
– της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών και διοργανώνεται με την υποστήριξη του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και τη βοήθεια εθελοντών από το πρόγραμμα «European Solidarity Corps» του ΙΝΕΔΙΒΙΜ.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου