2 Οκτωβρίου 2021

Υποτροφίες σε αστέγους και Ρομά για σπουδές στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο

 


Συνολικά 17 νέοι, προερχόμενοι από ευάλωτες κοινωνικές ομάδες (Ρομά, άστεγοι που διαμένουν σε υπνωτήρια και δομές, πρώην φιλοξενούμενοι δομών παιδικής προστασίας) θα φοιτήσουν με υποτροφία στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο, στο πλαίσιο του πρωτοκόλλου συνεργασίας μεταξύ του ΕΑΠ και της γενικής γραμματείας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, η κλήρωση για την ανάδειξη των δικαιούχων των υποτροφιών, έγινε σήμερα, παρουσία του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστή Χατζηδάκη, του γενικού γραμματέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας Γιώργου Σταμάτη και του αντιπροέδρου του ΕΑΠ Ευστάθιου Ευσταθόπουλου.

Ο γ.γ. Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας, Γιώργος Σταμάτης, δήλωσε μεταξύ άλλων ότι «η παιδεία αποτελεί θεμελιώδες ατομικό δικαίωμα, αλλά και βασικό εργαλείο για την αντιμετώπιση του κοινωνικού αποκλεισμού και της φτώχειας που βιώνουν άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού».



Δεν υπάρχουν σχόλια: