8 Οκτωβρίου 2021

Θεσσαλονίκη: Εισαγγελική έρευνα για εγκληματικές οργανώσεις με ναζιστικά χαρακτηριστικά στα ΕΠΑΛ

 Δύο 24ωρα έπειτα από την παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Θεσσαλονίκης παρήγγειλε προκαταρκτική εξέταση για τα πρόσφατα βίαια επεισόδια και τους ξυλοδαρμούς από ακροδεξιούς, που σημειώθηκαν στη Θεσσαλονίκη. Μεταξύ αυτών των περιστατικών είναι και τα σοβαρά επεισόδια στα ΕΠΑΛ Σταυρούπολης και Ευόσμου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το thesstoday.gr, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Θεσσαλονίκης, Άγγελος Καμηλάρης ζητεί να διερευνηθούν, πέραν των ήδη ανοικτών δικαστικών ερευνών, σοβαρότερα αδικήματα, όπως αυτά της εγκληματικής οργάνωσης, με ναζιστικά και ρατσιστικά χαρακτηριστικά.

Η παραγγελία του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου

Υπενθυμίζεται πως δύο ημέρες πριν, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας απευθυνόμενος προς του εισαγγελείς Αθηνών και Θεσσαλονίκης (περιοχές όπου εκδηλώθηκαν το τελευταίο διάστημα περιστατικά βίας), είχε ζητήσει να υπάρξει συνολική διερεύνηση αυτών των επεισοδίων και να διακριβωθεί η τέλεση τυχόν βαρύτερης ποινικής απαξίας αδικημάτων, όπως είναι η συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης κ.ά.

Στην παραγγελία του, ο κ. Πλιώτας ανέφερε ότι ήδη η δικαιοσύνη έχει παρέμβει για τα συγκεκριμένα περιστατικά, επισημαίνοντας όμως ότι υπάρχει “έδαφος και αφορμή” για περαιτέρω “δικονομική παρέμβαση, προς το σκοπό ελέγχου διακρίβωσης τυχόν βαρύτερης ποινικής απαξίας αξιοποίνων συμπεριφορών, μη καλυπτόμενων από τις ήδη ασκηθείσες ποινικές διώξεις”.

Σημειώνεται ότι οι δικογραφίες που σχηματίστηκαν μέχρι στιγμής για τα γεγονότα της Θεσσαλονίκης αφορούν πλημμεληματικού χαρακτήρα πράξεις, όπως διατάραξη κοινής ειρήνης, επικίνδυνες σωματικές βλάβες, οπλοφορία κ.ά.

  Follow enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: