6 Οκτωβρίου 2021

Πόσοι είναι τελικά οι θάνατοι από κορονοϊό στην Ελλάδα;- Η δήλωση Βενιζέλου, η απάντηση Πλεύρη και η αλήθεια

Όλα ξεκίνησαν με μια δήλωση του Ευάγγελου Βενιζέλου που κάλεσε την επιστημονική κοινότητα να πάρει θέση και να εξηγήσει γιατί η Ελλάδα είναι ανάμεσα στις δυο πρώτες χώρες της Ευρώπης σε θανάτους από τον κορονοϊό, ανά εκατομμύριο κατοίκους.

Πόσοι είναι τελικά οι θάνατοι από κορονοϊό στην Ελλάδα;- Η δήλωση Βενιζέλου, η απάντηση Πλεύρη και η αλήθειαΗ δήλωση φωτιά του Ευάγγελου Βενιζέλου"Η επιστημονική κοινότητα πρέπει να πάρει θέση και να εξηγήσει τι συμβαίνει στη χώρα και η κυβέρνηση και το πολιτικό σύστημα να λάβουν αποφάσεις στηριζόμενοι επί των ιατρικών δεδομένων" τόνισε ο κ. Βενιζέλος και πρόσθεσε:

"Είμαστε μέσα στις δύο πρώτες χώρες της Ευρώπης σε θανάτους ανά εκατομμύριο, με 17 νεκρούς ανά εκατομμύριο κατοίκων, και η Πορτογαλία με δύο νεκρούς ανά εκατομμύριο και η Γερμανία με τέσσερις".

"Η επιστημονική κοινότητα να πει τι συμβαίνει στη χώρα, γιατί είμαστε μέσα στις δύο πρώτες χώρες σε θανάτους στην Ευρώπη, γιατί έχουμε τόση διαφορά. Πεθαίνουν σχεδόν 300 άνθρωποι την εβδομάδα, σαν να μη συμβαίνει τίποτα, απόλυτη αδιαφορία όλων. 'Αρα, δεν δικαιούται η επιστημονική κοινότητα να σιωπά. Αφού μας το πουν οι γιατροί επισήμως και με το επιστημονικό τους κύρος και με την επιστημονική τους ευθύνη, η κυβέρνηση και όλο το πολιτικό σύστημα να τοποθετηθεί επί των ιατρικών δεδομένων. Δεν μπορεί να μην παίρνουμε κόστος για τίποτα", υπογράμμισε ο κ. Βενιζέλος.

Η τοποθέτηση του Ευάγγελου Βενιζέλου προκάλεσε αίσθηση. Όμως τα στοιχεία διαψεύδονται από τον αρμόδιο υπουργό Θάνο Πλεύρη. Που μιλώντας στον Real FM απάντησε:

"Αυτή τη στιγμή, αν δείτε τον πίνακα με τα στατιστικά στοιχεία στην Ευρωπαϊκή Ένωση όσον αφορά τους θανάτους ανά 1 εκατομμύριο πληθυσμού, είμαστε στη 19η θέση και πάνω από εμάς είναι η Γαλλία, η Πορτογαλία, το Βέλγιο, η Ιταλία, πάρα πολλές ευρωπαϊκές χώρες. Στον δε παγκόσμιο χάρτη, είμαστε στην 48η θέση και πάνω από εμάς είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες.

Με χαροποιεί αυτό; Σας το λέω, όχι. Και ένας άνθρωπος να πεθάνει που ενδεχομένως να μπορούσε να σωθεί με θλίβει.

Η πραγματικότητα η οποία είναι κυνική αλλά πρέπει να την πούμε, είναι ότι οι θάνατοι έχουν πλήρη σχέση με το ποσοστό εμβολιασμού. Και για αυτό το λόγο, όσο οι χώρες θα έχουν μεγαλύτερα ποσοστά εμβολιασμών από εμάς τους τελευταίους μήνες, αυτομάτως θα έχουν και λιγότερους θανάτους."


Πόσοι είναι τελικά οι θάνατοι από κορονοϊό στην Ελλάδα;- Η δήλωση Βενιζέλου, η απάντηση Πλεύρη και η αλήθεια


 

Δεν υπάρχουν σχόλια: