3 Οκτωβρίου 2021

Η ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΘΕΣ/ΚΗΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΦΑΣΙΣΤΩΝ ΣΕ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΝΕ ΣΤΗΝ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ Εισερχόμενα

 


Η Λαϊκή Ενότητα Θεσσαλονίκης καταδικάζει τη δολοφονική επίθεση ομάδας φασιστών, με αλυσίδες, τέιζερ, μαχαίρια, κατά μελών του ΚΚΕ και της ΚΝΕ πριν από λίγη ώρα, στην Ηλιούπολη, με συνέπεια τον τραυματισμό τεσσάρων μελών τους.

Παρά τα πρόσφατα γεγονότα στο 1ο και 2ο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης και στη συνέχεια στο ΕΠΑΛ Ευόσμου, ομάδες φασιστοειδών συνεχίζουν να αλωνίζουν στην περιοχή ανενόχλητοι, προβαίνοντας σε εγκληματικές επιθέσεις, ενώ εδώ και καιρό παρεμβαίνουν στα σχολεία κυρίως των Δυτικών Συνοικιών, προσπαθώντας να παρασύρουν στις μαύρες ιδέες τους ανήλικα παιδιά.

Οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι σοβαρές επειδή επί τόσες ημέρες αφήνει τα φασιστοειδή να ενεργούν ανενόχλητα στην περιοχή, ενώ παράλληλα η κυβερνητική πολιτική της λιτότητας, της καταστολής, του ιδεολογήματος «νόμος και τάξη» δίνει έδαφος για να καλλιεργηθούν οι φασιστικές αντιλήψεις.

Η άμεση απάντηση των Φοιτητικών Συλλόγων Θεσσαλονίκης και άλλων φορέων του κινήματος, αλλά και οι μαζικότητα των αντιφασιστικών συγκεντρώσεων  γεννούν αισιοδοξία. Το μαζικό, λαϊκό κίνημα, δεν επέτρεψε και δεν θα επιτρέψει να μετατραπούν τα σχολεία σε εκκολαπτήρια φασιστικών αντιλήψεων. Ο αντιφασιστικός αγώνας ενάντια στη Χρυσή Αυγή, οι πολύχρονες κινητοποιήσεις και η μεγαλειώδης συγκέντρωση στο Εφετείο Αθηνών στην δίκη της ΧΑ, τον Οκτώβρη του 2020, δείχνουν τον δρόμο που πρέπει να βαδίσουμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια: