19 Οκτωβρίου 2021

Ο αγκυλωτός στο χέρι του Κασιδιάρη «παρών» στη σύναξη στον Κούκο

Σαββίδης Παναγιώτης

Η σύναξη στον Κούκο αυτό τον καιρό αποτελεί μια εκδήλωση όλων εκείνων  των αντικομουνιστικών στοιχείων που προσπαθούν μέσο της πλαστογραφίας  να προσδώσουν «εθνικοπατριωτικά» χαρακτηριστικά στους συνεργάτες των  κατακτητών της χώρας, στους  συνεργάτες των Γερμανών ναζί.

Είναι οι άνθρωποι που τιμούν τον Κυριάκο Παπαδόπουλο (Κισαμπατζάκ) που φορούσε  την Γερμανική στολή των ναζί και ήταν στο πλευρό των κατακτητών της χώρας πολεμώντας κάτω από τις διαταγές τους.

Ήταν δηλαδή προδότης της Ελλάδας όπως εύστοχα τους έχει ονομάσει ο λαός που με την βία των όπλων τρομοκρατούσε και επιβαλλόταν σε όποιον ήθελε να ξεσηκωθεί και να σηκώσει ανάστημα στους κατακτητές της πατρίδας.  

Ο Κισάμπατζακ είχε δώσει τα διαπιστευτήρια του στους ναζί από την αρχή της κατοχής, αφού η σχέση του με τσιφλικάδες, μαυραγορίτες και κάθε παράσιτο της οικονομίας που εκθείαζε τον ναζισμό είχε σχέσεις και τους υπηρετούσε.

Ο Κισάμπατζακ ήταν επικεφαλής της δωσολογικής οργάνωσης ΕΕΣ (Εθνικού Ελληνικού Στρατού) στην Πιερία  όπου εξοπλιζόταν από τους ίδιους τους κατακτητές και απολογούνταν μόνο σε αυτούς για την εγκληματική και τρομοκρατική τους  δράση.

Με τα όπλα και τον ρουχισμό των Γερμανών ναζί ο Κισάμπατζακ διοικούσε ένοπλο τμήμα που εκπαίδευσε ο Γερμανός υπολοχαγός Φρανς Κραουτσμπέργκερ και κάτω από τις διαταγές τους δυνάστευαν και καταπίεζαν  τον Ελληνικό λαό.

Πολεμούσαν μαζί με τους Γερμανούς του Έλληνες πατριώτες, όντας  οργανωμένοι στο ΕΑΜ και στο ένοπλο σκέλος του τον ΕΛΑΣ, με βασικό «αιμοδότη» του αγώνα  και καθοδηγητή το ΚΚΕ, αντιστάθηκαν στους κατακτητές της χώρας σημειώνοντας συντριπτικά και στρατηγικά χτυπήματα.

Το χωριό Κούκος, χωρίς αυτό να έχει  σχέση με όλους τους κατοίκους του, αλλά με ένα κομμάτι του που ηγούταν ο Πόντιος πρόσφυγας που εγκαταστάθηκε στον Κούκο Κισάμπατζακ,  μετατράπηκε το 1944 σε ένα από τα κέντρα των δωσιλόγων, των συνεργατών των ναζί.

Με τον χρόνο των ναζί να μετράει αντίστροφα  αφού οι ήττες τους στο λεγόμενο «Ανατολικό Μέτωπο» προμήνυε την συντριβή τους και έμπαιναν οι βάσεις για την απελευθέρωση της Ευρώπης από αυτήν την  πανούκλα, οι δωσίλογοι δεν ήταν διατεθειμένοι να αφοπλιστούν και να παραδώσουν τα όπλα τους στον ΕΛΑΣ όπως είχε συμφωνηθεί στην σύσκεψη της «Καζέρτας».

Οι γερμανόφιλοι δεν σκόπευαν να παραδοθούν και να δικαστούν για την προδοτική τους στάση.

Σε ένα από τα χωριά που ταμπουρώθηκαν δίνοντας  μάχη μαζί με Γερμανούς και Ιταλούς φασίστες  ήταν ο Κούκος.

Η αυτοαποκαλούμενη ομάδα ΕΕΣ του Κισάμπατζακ μαζί με άλλους δωσίλογους ταγματασφαλίτες, Γερμανούς και Ιταλούς δέχτηκαν τα πυρά του 50ου συντάγματος του ΕΛΑΣ. 

Αυτή η μάχη κατά του δωσιλογισμού είναι η λεγόμενη «μάχη του Κούκου»  που κάθε χρόνο, μερικοί δεκάδες, μέλη ακροδεξιών οργανώσεων και πολιτευτών της ΝΔ την «τιμούν» διαστρεβλώνοντας το περιεχόμενο της, παραχαράσσοντας την αλήθεια και ιστορική πραγματικότητα.

Φέτος πλάι στους πολιτευτές της ΝΔ και διαφόρων ακροδεξιών ομάδων βρέθηκε και εκπρόσωπος του φυλακισμένου ναζί Κασιδιάρη, σε μια νέα προσπάθεια να νεκραναστήσουν τον φασισμό, σαν «γιος» και «φρουρός» του συστήματος που σαπίζει και οδηγείται από κρίση σε κρίση με ότι συνεπάγεται αυτό για τους λαούς.

Ο λαός πρέπει να αντλήσει διδάγματα και ουσιαστικά συμπεράσματα από την πραγματική ιστορία που αποκρύβουν κυρίως από  νέους ανθρώπους.

Η παραίτηση, η αποστασιοποίηση, η απάθεια, η αδράνεια και η αδιαφορία δεν είναι λύση.

Λύση δεν είναι και η ανάθεση και μάλιστα σε πολιτικά υποκείμενα που υμνούν ανθρώπους που συνεργάστηκαν ανοιχτά με τους κατακτητές εις βάρος του λαού.

Ο λαός να πάρει τις τύχες στα χέρια του με οργάνωση, ταξική ενότητα, κοινωνική συμμαχία, να περάσει στην αντεπίθεση, στην δράση, σε έναν αγώνα που αυτή την φορά θα τον φτάσει στο τέλος, κατακτώντας ο ίδιος την εξουσία ανατρέποντας το σύστημα της εκμετάλλευσης, του σάπιου και απάνθρωπου καπιταλισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: