14 Οκτωβρίου 2021

Δεν αλλάζει η ημερομηνία των εκλογών στο ΚΙΝ.ΑΛΛ

 


Κανονικά στις 5 και 12 Δεκεμβρίου θα στηθούν οι κάλπες στο κόμμα της Χαριλάου Τρικούπη. Πιθανό να δοθεί παράταση στην υποβολή των υπογραφών που οδηγούν στην επίσημη ανακήρυξη των υποψηφίων.

Μετά το αρχικό σοκ που προκάλεσε το θέμα της υγείας της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής και την απόσυρση της από την εκ νέου διεκδίκηση της αρχηγίας σε πλήρη συμφωνία φαίνεται να καταλήγουν όλες οι πλευρές για το χρόνο που θα διεξαχθούν οι εκλογές.

Έτσι, οι προγραμματισμένες εκλογές για τις 5 Δεκεμβρίου (ο α΄ γύρος) και για τις 12 Δεκεμβρίου (ο β΄ γύρος) θα πραγματοποιηθούν κανονικά.

Ωστόσο, αυτό που παραμένει ακόμα ανοικτό αφορά την επίσημη ανακήρυξη των υποψηφίων.

Την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου λήγει η προθεσμία υποβολής των υπογραφών με τις τελευταίες πληροφορίες να αναφέρουν πως είναι πιθανό δοθεί μια μικρή παράταση.

Συγκεκριμένα, στις 15 Οκτωβρίου πρέπει να κατατεθούν στην αρμόδια Επιτροπή (ΕΔΕΚΑΠ) οι 5.000 υπογραφές που απαιτούνται για να ανακηρυχθούν οι τρεις εναπομείναντες υποψήφιοι (Ν. Ανδρουλάκης, Α. Λοβέρδος, Χ. Καστανίδης). Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, η Επιτροπή αναμένεται να συνέλθει για να ελέγξει δειγματοληπτικά αν πληρούνται οι προϋποθέσεις που ορίζει το καταστατικό του ΚΙΝ.ΑΛΛ.

Μέχρι στιγμής, παρά τα όσα λέγονται κι ακούγονται, δεν φαίνεται να προκύπτει νέα υποψηφιότητα μετά την απόσυρση της κ. Γεννηματά, από τα στελέχη που την υποστήριξαν, μολονότι εκφράστηκαν σκέψεις για υποψηφιότητα του γραμματέα του κόμματος, Μανώλη Χριστοδουλάκη. Αν παρ' όλα αυτά την τελευταία στιγμή κατατεθεί κάποια αξιόπιστη υποψηφιότητα, η Επιτροπή πρόκειται να δώσει λίγες μέρες περιθώριο για να κατατεθούν οι απαραίτητες υπογραφές.

Οι τρεις διεκδικητές, Νίκος Ανδρουλάκης, Ανδρέας Λοβέρδος και Χάρης Καστανίδης, μετά τις ευχές για ταχεία ανάρρωση προς την κ. Γεννηματά, ανακοίνωσαν ότι ακυρώνουν-αναστέλλουν κάθε προεκλογική δραστηριότητα μέχρι νεοτέρας καθώς εύλογα τα βλέμματα και η προσοχή όλων στράφηκαν στην υγεία της Φώφης Γεννηματά. 

Να σημειώσουμε πως η αρμοδιότητα για την εκλογική διαδικασία ανήκει σε κάθε περίπτωση στην ΕΔΕΚΑΠ, την Επιτροπή Δεοντολογίας, Εφαρμογής Καταστατικού και Πιστοποίησης που οφείλει να συνεδριάσει, προς το παρόν άγνωστο πότε, ώστε να υπάρξει μια εισήγηση προς τα πολιτικά όργανα του κόμματος που θα κληθούν να λάβουν τις πολιτικές αποφάσεις, σε συνεννόηση με τους υποψηφίους.

 efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: