9 Οκτωβρίου 2021

Κωνσταντίνα Αδάμου: Ποια είναι η ανεξάρτητη βουλευτής που υπερψήφισε τη συμφωνία Ελλάδας-Γαλλίας


 Ο κύβος ερρίφθη και έτσι έπειτα από ονομασική ψηφοφορία, ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία από την Ολομέλεια της Βουλής, με 191 ψήφους υπέρ έναντι 109 κατά, η συμφωνία μεταξύ Ελλάδας – Γαλλίας για την εγκαθίδρυση στρατηγικής εταιρικής σχέσης για τη συνεργασία στην άμυνα και στην ασφάλεια. Υπενθυμίζεται ότι υπέρ ψήφισαν οι βουλευτές ΝΔ, ΚΙΝΑΛ και Ελληνικής Λύσης, οι δύο ανεξάρτητοι βουλευτές Κωνσταντίνος Μπογδάνος και Κωνσταντίνα Αδάμου, ενώ καταψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και ΜεΡΑ25.

Αφότου έγινε γνωστή η ενέργειά της, εντύπωση προκάλεσε η ψήφος της πρώην βουλευτή του ΜέΡΑ25, η οποία ανεξαρτητοποιήθηκε τον περασμένο Ιούλιο, στέλνοντας επιστολή προς τον πρόεδρο της Βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλα, όπου εξηγούσε τους λόγους για τους οποίους έλαβε τη συγκεκριμένη απόφαση.

Μεταξύ άλλων, είχε τονίσει ότι «προσωπικά δεν μπορώ να υποστηρίξω ένα κόμμα που μεταμφιέζεται σε κάτι που δεν είναι. Ένα κόμμα που διακηρύττει την αμεσοδημοκρατία, την ισότητα και την υπεράσπιση των αδύναμων, αλλά κάνει πράξη τον αυταρχισμό και προβαίνει σε αυθαίρετες αντιδημοκρατικές πρακτικές. Δυστυχώς οι όμορφες εξαγγελίες είναι μόνο για τα μάτια του κόσμου».

Αναλυτικά ολόκληρη η επιστολή:

«Δηλώνω την ανεξαρτητοποίηση μου από το ΜέΡΑ25, διότι θεωρώ ηθικό μου χρέος και καθήκον προς τους συμπολίτες μου και προς τον εαυτό μου, την τήρηση των κεκτημένων ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όπως είναι η ελευθερία του λόγου, η δημοκρατία, η ισότητα, η ισηγορία, η ισονομία και ο σεβασμός προς τον συνάνθρωπο. Όταν εντάχθηκα στο εν λόγω κόμμα, πίστεψα στα όμορφα στημένα λόγια που διακήρυτταν… όμως 2 χρόνια τώρα έγινα παρατηρητής αντιδημοκρατικών, αντισυντροφικών, αντιδεοντολογικών και αυταρχικών συμπεριφορών που λάμβαναν χώρα τόσο προς εμένα, όσο και προς άλλους συνοδοιπόρους μου. Δυστυχώς ήταν πολύ δύσκολο να βρει κανείς το δίκιο του.

Το αποτέλεσμα ήταν να παρεμποδίζεται με ποικίλους τρόπους η συμμετοχή μου στο κοινοβουλευτικό έργο, για το οποίο έδωσα όρκο στον ελληνικό λαό να επιτελώ με όλες μου τις δυνάμεις. Προσωπικά δεν μπορώ να υποστηρίξω ένα κόμμα που μεταμφιέζεται σε κάτι που δεν είναι. Ένα κόμμα που διακηρύττει την αμεσοδημοκρατία, την ισότητα και την υπεράσπιση των αδύναμων, αλλά κάνει πράξη τον αυταρχισμό, και προβαίνει σε αυθαίρετες αντιδημοκρατικές πρακτικές. Δυστυχώς οι όμορφες εξαγγελίες είναι μόνο για τα μάτια του κόσμου.

Θα ήθελα να γνωστοποιήσω σε όλες και σε όλους ότι θα συνεχίσω να αγωνίζομαι για τα δίκαια αιτήματα και δικαιώματα όλων των συμπολιτών μου. Ως ανεξάρτητη, πλέον, βουλευτής θα μπορώ να σας εκπροσωπώ στο Ελληνικό Κοινοβούλιο με λιγότερα εμπόδια”. Σημειώνεται πως χθες ο γενικός γραμματέας του κόμματος Γιάνης Βαρουφάκης με επιστολή προς την Πολιτική Γραμματεία του ΜεΡΑ25 ζητούσε την παραπομπή της βουλευτού στην Επιτροπή Δεοντολογίας προκειμένου να ελεγχθεί για «αντιδεοντολογική συμπεριφορά».

Η αντίδραση του Γιάνη Βαρουφάκη στην ανεξαρτητοποίηση της Κωνσταντίνας Αδάμου

Σε ανάρτησή του στο Twitter, ο Γραμματέας του κόμματος Γιάνης Βαρουφάκης είχε σχολιάσει την παραπάνω απόφαση της Κ.Αδάμου, γράφοντας:

«Μετά την εισήγησή μου να παραπεμφθεί η βουλεύτρια Κωνσταντίνα Αδάμου στην Επιτροπή Δεοντολογίας για αντιδεοντολογική συμπεριφορά, πληροφορήθηκα ότι ανεξαρτητοποιήθηκε από το ΜέΡΑ 25, επιβεβαιώνοντας έτσι την ορθότητα της εισήγησής μου. Της εύχομαι καλή τύχη».

  Follow enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: