21 Οκτωβρίου 2021

Αργία μιας εβδομάδας στη Ρωσία για την ανάσχεση της πανδημίας

 


Σε εθνική αργία μπαίνει για μια εβδομάδα, από τις 30 Οκτωβρίου έως τις 7 Νοέμβριου, η Ρωσία που το τελευταίο 24ωρο κατέγραψε ημερήσιο ρεκόρ θανάτων με 1.028 νεκρούς λόγω Covid-19.

Καθώς τα υγειονομικά δεδομένα πιέζουν, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ενέκρινε σήμερα την πρόταση που έκανε η αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης Τατιάνα Γκόλικοβα, και η οποία αποσκοπεί να αναχαιτισθεί το κύμα της πανδημίας που πλήττει τη χώρα. Ο Πούτιν κάλεσε τις περιοχές στις οποίες παρατηρείται έξαρση της πανδημίας να καθιερώσουν τις ημέρες αργίας ήδη από τις 23 Οκτωβρίου.

«Αυτή τη στιγμή είναι ιδιαίτερα σημαντικό να ανακόψουμε την κορύφωση του νέου κύματος της πανδημίας» δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος κατά τη διάρκεια κυβερνητικής σύσκεψης, προσθέτοντας ότι υποστηρίζει την πρόταση για την καθιέρωση των ημερών αργίας σε όλη τη χώρα την περίοδο από τις 30 Οκτωβρίου έως την 7η Νοεμβρίου χωρίς καμία επίπτωση στους μισθούς.

Ο μισθός πρέπει να διατηρηθεί είπε ο Πούτιν και συμφώνησε στο να δοθεί στις περιοχές το δικαίωμα να καθιερώσουν πρόσθετες μέρες αργίας για την αντιμετώπιση της πανδημίας και μάλιστα από τις 23 Οκτωβρίου.

Ο δήμαρχος της Μόσχας, Σεργκέι Σομπιάνιν, ανακοίνωσε χθες περιορισμούς τετράμηνης παραμονής στο σπίτι για τους άνω των 60 ετών. Μεταξύ των μέτρων που αποφάσισε είναι ο υποχρεωτικός εμβολιασμός του 80% των δημοσίων υπαλλήλων, έναντι 60% που ίσχυε ως τώρα, ως την 1η Ιανουαρίου 2022. Παράλληλα συνιστάται η τηλεργασία «τουλάχιστον του 30%» των εργαζομένων στις επιχειρήσεις.

Σήμερα στη Ρωσία εντοπίστηκαν 34.073 νέα κρούσματα κορονοϊού.

Τις τελευταίες ημέρες η χώρα έχει καταρρίψει πολλά ρεκόρ μολύνσεων και ημερήσιων θανάτων με την επιδημία covid-19 εξαπλώνεται με γοργούς ρυθμούς, ευνοημένη από την ασθμαίνουσα εκστρατεία ανοσοποίησης και τους ήπιους υγειονομικούς περιορισμούς. Συνολικά, απ' την αρχή της πανδημίας η Ρωσία μετράει 226.353, μακράν τα περισσότερα στην Ευρώπη.

 efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: