19 Οκτωβρίου 2021

Μεγάλες νίκες της Κεντοαριστεράς σε Ρώμη και Τορίνο

 


Νικητές σε δύο μεγάλες πόλεις της Ιταλίας καταγράφει η Κεντροαριστερά, στον β' γύρο των δημοτικών εκλογών στην Ιταλία. 

Συγκεκριμένα, στη Ρώμη ο κεντροαριστερός υποψήφιος και πρώην υπουργός Οικονομικών Ρομπέρτο Γκουαλτιέρι, εξασφαλίζει σχεδόν το 60% των ψήφων, ενώ ο κεντροδεξιός αντίπαλός του Ενρίκο Μικέτι βρίσκεται πίσω περίπου 20 ποσοστιαίες μονάδες. 

Βασικής σημασίας για τον Γκουαλτιέρι αποδείχθηκε και η υποστήριξη από μέρους του επικεφαλής των Πέντε Αστέρων και πρώην πρωθυπουργού Τζουζέπε Κόντε, αλλά και του κεντρώου υποψήφιου Κάρλο Καλέντα, ο οποίος στον πρώτο γύρο είχε λάβει ποσοστό 19,8%.

«Θα κάνουμε ό,τι μας είναι δυνατόν για να εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας και για να αυξήσουμε τη συμμετοχή των πολιτών στις μεγάλες επιλογές που πρέπει να γίνουν. Ζητώ από τις οικονομικές και επιχειρηματικές δυνάμεις της Ρώμης να υπογράψουμε ένα νέο σύμφωνο για την ανάπτυξη», δήλωσε μετά το κλείσιμο της κάλπης ο Ρομπέρτο Γκουαλτιέρι.

Στο Τορίνο, τα αποτελέσματα κατέγραψαν νίκη του κεντροαριστερού Στέφανο Λο Ρούσο, επί τους συντηρητικού υποψηφίου, Πάολο Νταμιλάνο, με σχεδόν είκοσι ποσοστιαίες μονάδες διαφορά.

Η μοναδική αξιοσημείωτη ήττα για την Κεντροαριστερά ήρθε στην Τεργέστη, όπου ο κεντροδεξιός Ρομπέρτο Ντιπιάτσα βρίσκεται στο 51,5%, έναντι του κεντροαριστερού Φραντσέσκο Ρούσο.

Πριν από δεκαπέντε ημέρες, στον πρώτο γύρο, το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα, με τη συνεργασία των Πέντε Αστέρων είχε κερδίσει στην Μπολόνια και στη Νάπολη, ενώ στο Μιλάνο είχε επανεκλεγεί ο επίσης κεντροαριστερός απερχόμενος δήμαρχος Μπέπε Σάλα.

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: