14 Οκτωβρίου 2021

Τέσσερις αλλαγές στον τρόπο ζωής που ενισχύουν τα επίπεδα τεστοστερόνης με φυσικό τρόπο

 


Η τεστοστερόνη είναι μια βασική ανδρική σεξουαλική ορμόνη. Εάν ένας άνδρας αντιμετωπίζει ανεπάρκεια τεστοστερόνης, μπορεί να εξετάσει το ενδεχόμενο λήψης συμπληρωμάτων σε συνεργασία με τον ιατρό του. Ορισμένοι άνδρες ωστόσο  προτιμούν να μην παίρνουν συμπληρώματα αλλά να βασίζονται σε φυσικούς τρόπους ενίσχυσης της τεστοστερόνης. Εναλλακτικά, αποτελεσματικός μπορεί να είναι και ο συνδυασμός λήψης συμπληρωμάτων και αλλαγών στον τρόπο ζωής. Τέσσερις βασικές αλλαγές στον τρόπο ζωής που ενδέχεται να αυξήσουν τα επίπεδα τεστοστερόνης είναι :

Ο περισσότερος ύπνος

Μια παλαιότερη μελέτη  που εξέτασε τις επιπτώσεις του περιορισμού του ύπνου σε νεαρούς άνδρες διαπίστωσε ότι τα πρωινά επίπεδα της τεστοστερόνης τους ήταν χαμηλότερα όταν είχαν κοιμηθεί λιγότερο. Αυτό το εύρημα υποδηλώνει ότι υπάρχει συσχέτιση μεταξύ περισσότερου ύπνου και υψηλότερων επιπέδων τεστοστερόνης.

Η απώλεια βάρους

Οι παχύσαρκοι άνδρες τείνουν να έχουν χαμηλότερα επίπεδα τεστοστερόνης. Η απώλεια βάρους με υγιεινό τρόπο μπορεί να βοηθήσει αυτά τα άτομα να αυξήσουν τα επίπεδα τεστοστερόνης τους.

Διατροφή χαμηλή σε λιπαρά

Η έρευνα δείχνει ότι οι άνδρες που καταναλώνουν δίαιτες με χαμηλά λιπαρά έχουν χαμηλότερα επίπεδα τεστοστερόνης, ανεξάρτητα από το δείκτη μάζας σώματος (ΔΜΣ) και τα επίπεδα φυσικής δραστηριότητας.

Η περισσότερη έκθεση στο ηλιακό φως

Παλαιότερη έρευνα  δείχνει ότι η έκθεση στο ηλιακό φως μπορεί να βοηθήσει στην αύξηση των επιπέδων τεστοστερόνης, καθώς επίσης αυξάνονται τα επίπεδα  της βιταμίνης D.

Οι ειδικοί μάλιστα επισημαίνουν ότι εάν οποιοδήποτε άτομο θέλει να αυξήσει τα επίπεδα της τεστοστερόνης του με  φυσικό τρόπο οι δυο πρώτες αλλαγές που χρειάζεται να κάνει είναι να κοιμάται περισσότερο και να αυξήσει την έκθεση του στο ηλιακό φως.

www.andrologia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: