16 Οκτωβρίου 2021

Ανοίγει ο δρόμος για σχηματισμό κυβέρνησης στη Γερμανία υπό τον Σολτς

 


Οι ηγεσίες των Σοσιαλδημοκρατών (SPD), των Πράσινων και των Φιλελευθέρων Δημοκρατών (FDP) συμφώνησαν να εισηγηθούν στα κόμματά τους την έναρξη επίσημων διαπραγματεύσεων για τον σχηματισμό κυβέρνησης. Αν η διαδικασία προχωρήσει και οι διαπραγματεύσεις ευοδωθούν, η Γερμανία θα αποκτήσει τη λεγόμενη κυβέρνηση «φωτεινός σηματοδότης», από τα χαρακτηριστικά χρώματα των τριών κομμάτων. Από τις δηλώσεις των τριών ηγετών διαφαίνεται η επιθυμία για συνεργασία και μια «νέα αρχή» για τη χώρα.

Όπως αναμενόταν, οι ηγεσίες των τριών κομμάτων κατά τη σημερινή συνάντησή τους, συμφώνησαν σε κοινό κείμενο αρχών, με βάση το οποίο ζητούν την έγκριση των αρμόδιων οργάνων τους προκειμένου να προχωρήσουν στις επίσημες διαπραγματεύσεις, καθώς έως τώρα συζητούσαν επί των προγραμματικών θέσεων κάθε κόμματος και των «κόκκινων» γραμμών του καθενός.

Απόφαση για τη συμμετοχή στις επίσημες διαπραγματεύσεις αναμένεται να λάβουν οι Πράσινοι την Κυριακή (17 Οκτωβρίου), ημέρα που θα πραγματοποιηθεί το «μικρό» Συνέδριο των Πρασίνων.

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: