24 Οκτωβρίου 2021

Ελλείψεις Καθηγητών στα ΕΠΑΛ: “Γολγοθάς” για ευπαθείς μαθητές που δίνουν Πανελλήνιες

 


Τι κι αν το σχολικό έτος έχει ξεκινήσει, δυστυχώς, για κάποιους μαθητές - και μάλιστα ευπαθών ομάδων… - αυτό μέχρι και σήμερα δεν έχει καταστεί εφικτό…

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με επώνυμη επιστολή μαθητή της Γ’ Λυκείου, ανήκων σε ευπαθή ομάδα, που έφτασε στο epoli.gr τα μαθήματα στο 5ο Εσπερινό Επαγγελματικό Λύκειο της Θεσσαλονίκης - στο οποίο και αναμένει να φοιτήσει - τα μαθήματα δεν έχουν ακόμη ξεκινήσει, ελλείψει Καθηγητών.

Επισημαίνεται ότι, οι μαθητές είναι στην τάξη Πανελλαδικών Εξετάσεων, ενώ το ζήτημα μπαίνει και στη “σφαίρα” του παραλογισμού, μιας και οι μαθητές παρότι τα μαθήματα δεν έχουν ξεκινήσει, παίρνουν απουσίες!

 Η «Οδύσσεια»

Ο εν λόγω μαθητής, μία εβδομάδα πριν αρχίσει η σχολική χρονιά, επικοινώνησε με το σχολείο του, λαμβάνοντας ενημέρωση πως, δεν υπάρχει κάποια πληροφόρηση για την έναρξη της φοίτησης και ούτε είχε έρθει η σχετική εγκύκλιος.

Στις 10/9/2021, “παίρνει” ΦΕΚ η Απόφαση του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση σχολικού έτους 2021 – 2022.

Ο μαθητής επικοινωνεί, άμεσα, εκ νέου με το σχολείο του, ενημερώνοντάς το σχετικά, παίρνοντας την απάντηση πως, το ΦΕΚ δεν έχει σχέση με αυτούς και ότι περιμένουν την εγκύκλιο, με την οποία θα εκκινήσουν οι διαδικασίες.

 Επικοινωνία με την Δευτεροβάθμια

Κοιτώντας και την παραμικρή αρνητική πιθανότητα, ο μαθητής επικοινωνεί με την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης, στις16/9/2021, η οποία με τη σειρά της, επιβεβαιώνει τη μη έκδοση της σχετικής εγκυκλίου, και ότι με το ΦΕΚ της 10ης/9ου/2021 δε δύναται να λειτουργήσει το ΕΠΑΛ του.

 «Ξεκινάμε»

Στις 19/9/2021 το ΕΠΑΛ ανακοινώνει την έναρξη της τηλεκπαίδευσης.

Ο μαθητής τηλεφωνεί και του επιβεβαιώνεται το γεγονός.

Έχοντας από καιρό έτοιμα τα δικαιολογητικά του - ενδεικτικό της έντονης επιθυμίας του να φοιτήσει σε κάποιο ΑΕΙ - πηγαίνει στο σχολείο του προκειμένου να τα καταθέσει.

Τα καταθέτει, με τους Καθηγητές να του λένε πως, πλέον, θα αναμένει ενημέρωσή του μέσω email για την έναρξη των μαθημάτων, email που μετά από έναν μήνα – και μέχρι και σήμερα – δεν έφτασε ποτέ…

 «Δεν υπάρχουν Καθηγητές»

Ανησυχώντας έντονα πια, επικοινωνεί και πάλι με την Δευτεροβάθμια Ανατολικής Θεσσαλονίκης - αυτή τη φορά μέσω email - στις 13/10/2021, χωρίς ωστόσο να λάβει κάποια απάντηση.

Περαιτέρω, στέλνει email στην Περιφερειακή Διεύθυνση Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, στις 17/10/2021, ενημερώνοντας και για τη μη απάντηση της Δευτεροβάθμιας.

Άμεσα, την Δευτέρα 18/10/2021 και ώρα 09.52 δέχεται τηλέφωνο από εκπρόσωπο της “Περιφερειακής”, η οποία τον ενημερώνει ότι, είναι γνώστες του θέματος.

Είναι υπεύθυνοι για την έναρξη των μαθημάτων, αλλά δυστυχώς δεν υπάρχουν Καθηγητές και ότι περιμένουν και αυτοί να καλυφθούν τα κενά των σχολείων.

 Ο απόλυτος παραλογισμός

Μέσα σε αυτόν τον “Γολγοθά”, μέσα στην “Οδύσσεια” δεν φτάνουν όλα αυτά ως φαίνεται…

Παρότι τα μαθήματα δεν έχουν ξεκινήσει, οι μαθητές χρεώνονται με απουσίες...!

«Και πέρυσι είχαμε κάτι παρόμοιο. Η κυρία της Περιφερειακής με ενημέρωσε πως, κάτι ανάλογο με πέρυσι θα εφαρμοστεί για την επίλυση και αυτού του θέματος, χωρίς ωστόσο να το βεβαιώνει…», τόνισε στο epoli.gr και για αυτό το ζητούμενο ο  μαθητής.

«Δυστυχώς για εμένα και δεκάδες αν όχι εκατοντάδες άλλους μαθητές που ανήκουμε στις ευπαθείς ομάδες μαθητών ξεκινάει ένας “γολγοθάς”, άγχους και αβεβαιότητας, αφού τα σχολεία, μας βάζουν κανονικά απουσίες.

Δεν γνωρίζουμε τι μέλλει γενέσθαι, αφού ο φόβος υπάρχει έκδηλος για το χάσιμο της χρονιάς, της τόσο κρίσιμης για τους περισσότερους από εμάς», ολοκληρώνει την επιστολή του ο μαθητής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: