3 Οκτωβρίου 2021

Η παραίτηση Αρκουμανέα, τα φαβορί για τον ΕΟΔΥ

 

Η παραίτηση του Παναγιώτη Αρκουμανέα ήταν γνωστή εδώ και αρκετές μέρες. Απλά το μεσημέρι του Σαββάτου (02.10.2021) έφτασε… επίσημα στο γραφείο του υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη, που ήδη «διαβάζει» βιογραφικά για τον νέο πρόεδρο του ΕΟΔΥ.

Το ποιος θα αναλάβει τη θέση του επικεφαλής του ΕΟΔΥ είναι απόφαση που θα πάρει ο Θάνος Πλεύρης. Ήδη, όμως, τα πρώτα ονόματα έχουν αρχίσει να ακούγονται.

Πρώτο φαβορί για την θέση του προέδρου του ΕΟΔΥ είναι ο καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, ενώ δεύτερος στην τελική λίστα είναι ο πρώην Διοικητή του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ) Πάνος Ευσταθίου.

Το newsit.gr επικοινώνησε και με τους δύο, οι οποίοι ούτε διέψευσαν ούτε επιβεβαίωσαν την πρόταση από την πλευρά του υπουργού Υγείας.

Υπάρχουν όμως κι άλλοι υποψήφιοι.

“Ακούγονται” και τα ονόματα Θεοκλή Ζαούτη, καθηγητή Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας στο πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια και μέλους της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων αλλά και εκείνο της Παναγιώτας Λάγιου, καθηγήτριας Υγιεινής και Επιδημιολογίας στην Ιατρική του ΕΚΠΑ και επίσης μέλους της Επιτροπής.

Σε επικοινωνία με το newsit.gr, πάντως, ο Θεοκλής Ζαούτης τόνισε πως δεν έχει δεχτεί κρούση για τη θέση του προέδρου του ΕΟΔΥ.

Η Επιτροπή

Και ενώ έρχονται αλλαγές στον ΕΟΔΥ, συνεχίζεται και ο θόρυβος για αλλαγές στην Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων.

Η φημολογία έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετές μέρες και αφορά στις πιθανές αλλαγές στον αριθμό και τη σύσταση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων.

Πηγές του υπουργείου Υγείας, ωστόσο, διαψεύδουν κατηγορηματικά ότι υπάρχει η οποιαδήποτε πρόθεση από την πλευρά του υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη, να προχωρήσει σε αλλαγές στην Επιτροπή.

«Κατηγορηματικά τονίζεται ότι η Επιτροπή των ειδικών θα συνεχίσει αμετάβλητα και απρόσκοπτα το έργο της», επισημαίνουν συγκεκριμένα, στο iatropedia.gr.

Ωστόσο, οι διαρροές από την πλευρά της κυβέρνησης συνεχίζονται για το ενδεχόμενο η Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων, να αλλάξει σχήμα και κυρίως αριθμό, από 33 επιστήμονες που την απαρτίζουν σήμερα, σε μόλις 7.

Πληροφορίες του iatropedia.gr, ωστόσο, αναφέρουν πως στις αρχές της εβδομάδας υπήρξαν διαβεβαιώσεις από υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη προς τους επιστήμονες, ότι δεν θα υπάρξουν αλλαγές στη σύσταση της Επιτροπής, κάτι που διαμηνύει σε κάθε τόνο και το υπουργείο Υγείας.

Ρεπορτάζ: Γιάννα Σουλάκη NEWSIT


Δεν υπάρχουν σχόλια: