1 Οκτωβρίου 2021

ΕΝ ΨΥΧΡΩ με τον Γιάννη Χατζηιωάννου


Δεν δηλώνω αντιεμβολιαστής, δεν ξέρεις καμιά φορά με τις τροπολογίες που περνάνε σου 'ρχεται κάποια αδέσποτη κι άντε ν' αποδείξεις ότι δεν είσαι ελέφαντας.
***

Όμως ο προβληματισμός είναι προβληματισμός και η πεποίθηση ότι κάτι τρέχει στο βασίλειο της Δανιμαρκίας είναι τοις πάσι αντιληπτό.

***

Παίρνω αφορμή από γνωστοποίηση μεγάλης φαρμακευτικής εταιρείας-κολοσσού που δεν μπήκε στον ανταγωνισμό μεταξύ των φαρμακευτικών εταιρειών, υποστηρίζοντας ότι η αγορά είναι κορεσμένη, καθότι παράγονται ήδη κάποια δις εμβόλια.

***

Και άκουσον άκουσον η εν λόγω εταιρεία θα ρίξει το βάρος στην έρευνα για την κατασκευή νέων εμβολίων για μελλοντικούς ιούς που πιθανόν θα έχει ν' αντιμετωπίσει η ανθρωπότητα.

***

Κατα "των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν, μπράβο τους αλλά ποιος μπορεί να μου στερήσει να κάνω σενάρια για νέες νυχτερίδες κι αράχνες;

***

Ετσι λοιπόν κύριε εισηγητά της λογοκρισίας που από κεκτημένη ταχύτητα επιβλήθηκε, ματαίως πράττετε, γιατί ο καθένας πλέον έχει τη δυνατότητα να επιλέξει και να κρίνει.

***

Οσον αφορά τη διασπορά ψευδών ειδήσεων είναι ένα άρθρο με αρκετη....... ελαστικότητα και ενδεχομένως να μεταφράζεται κατά το δοκούν από κάποιους καλοθελητές και νοσταλγούς που καραδοκούν για να φιμώσουν ανεπιθύμητες φωνές.

***

Δεν είμαι βέβαια νομικός να μπω σε πιο βαθειά νερά αλλά γράφω αυτή την στήλη επί 30 συναπτά έτη χωρίς φόβο και πάθος και μη μας κουνάτε χειροπέδες δι' ασήμαντον αφορμήν.

Εχει και ο τύπος δικαιώματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: