21 Οκτωβρίου 2021

Οι Ταλιμπάν αποκεφάλισαν μέλος της εθνικής βόλεϊ νέων γυναικών του Αφγανιστάν


Σοκ και τρόμος... Η κατάσταση στο Αφγανιστάν παρά τις «εγγυήσεις» που δόθηκαν όταν οι Ταλιμπάν πήραν την διακυβέρνησης της χώρας στα χέρια τους έχει ξεφύγει.
Η είδηση που μεταφέρει περσική έκδοση του Independent σοκάρει. Η προπονητής της εθνικής ομάδας βόλεϊ νέων γυναικών σε συνέντευξή της καταγγέλλει ότι μια από τις παίκτριες, που δεν κατάφεραν να φύγουν από τη χώρα, έπεσε στα χέρια των Ταλιμπάν, οι οποίοι την αποκεφάλισαν.

Το όνομά της; Μουχτζαμίν Χακίμι... Μάλιστα, όπως αναφέρει η προπονήτριά της ο απαγχονισμός έγινε στις πρώτες ημέρες του Οκτωβρίου με τους Ταλιμπάν να απειλούν τα μέλη της οικογένειάς της, αλλά και άλλα άτομα που τη γνώριζαν να μην μεταφέρουν την τραγική κατάληξή της για να μην υπάρξουν συνέπειες.

Στο σχετικό ρεπορτάζ αναφέρεται ότι η Χακίμι έπεσε στα χέρια των Ταλιμπάν, οι οποίοι όταν ανέβαλαν τα... ηνία της χώρας αναζήτησαν όλες τις αθλήτριες που συμμετείχαν σε διεθνείς διοργανώσεις και είχαν προβληθεί σε τηλεοράσεις οι αγώνες τους.

Θυμίζουμε ότι πολλές διεθνείς ομοσπονδίες αθλημάτων έχουν αναλάβει δράση και έχουν βγάλει από τη χώρα μέλη των ομάδων γυναικών του Αφγανιστάν για τις σώσουν. Ωστόσο κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει με την παγκόσμια ομοσπονδία βόλεϊ με αποτέλεσμα να μένουν στη χώρα και να κινδυνεύουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: