8 Οκτωβρίου 2021

Οι συνταξιούχοι στους δρόμους

 


Πανελλαδική συγκέντρωση την Παρασκευή 8 Οκτωβρίου στις 11.30 π.μ στην πλατεία Κλαυθμώνος και πορεία προς το Μέγαρο Μαξίμου θα πραγματοποιήσουν οι συνταξιουχικές ενώσεις (Δημοσίου – OAEE – ΙΚΑ – ΠΟΣΕ ΟΑΕΕ – ΕΛΤΑ – ΟΣΕ –– ΠΕΣ ΝΑΤ– ΠΣΣ Δικηγόρων – ΠΟΣΕΑ ΕΤΕΑΠ – ΕΣΤΑΜΕΔΕ) με απόφαση της Ομοσπονδίας τους ΠΑΣΣΕΑΤ.  Στα κεντρικά αιτήματα της κινητοποίησης των συνταξιούχων περιλαμβάνονται οι προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών, η δημιουργία δημόσιων δομών οίκων ευγηρίας, η απόδοση των αναδρομικών σε όλους χωρίς δικαστήρια και προαπαιτούμενα, καθώς και η αύξηση της κατώτατης σύνταξης στα 600 ευρώ.

Διεκδικούν όσα τους έχουν αφαιρεθεί

H Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των συνταξιουχικών οργανώσεων καλεί τους συνταξιούχους όλης της χώρας να τιμήσουν αγωνιστικά την Παγκόσμια Μέρα Συνταξιούχων και να διατρανώσουν τα δίκαια αιτήματά τους, παίρνοντας ταυτόχρονα όλα τα μέτρα προστασίας.

Οι συνταξιούχοι κλιμακώνουν την πάλη τους και διεκδικούν όλα όσα τους έχουν αφαιρεθεί: Επιστροφή όλων των αναδρομικών χωρίς δικαστήρια και προαπαιτούμενα, ουσιαστικά μέτρα για ενίσχυση της Υγείας, κατώτατη σύνταξη 600 ευρώ, κατάργηση της «εισφοράς αλληλεγγύης», απόδοση του 0,5% του προϋπολογισμού που έχει νομοθετηθεί, όπως και της 13ης και 14ης σύνταξης, να μειωθούν οι τιμές στα βασικά είδη κατανάλωσης, να σταματήσουν η φοροληστεία και οι πλειστηριασμοί κ.λπ.

Στην πανελλαδική συγκέντρωση καλεί και η Κίνηση για την Εθνική Αμυνα (ΚΕΘΑ), ενώ ανάλογο κάλεσμα απευθύνει η Κίνηση Απόστρατων Αστυνομικών.

 efsyn

Δεν υπάρχουν σχόλια: