8 Οκτωβρίου 2021

Γεννηματά: Ψηφίζουμε τη Συμφωνία γιατί θέτει τις βάσεις για την άμυνα και την ασφάλεια

 


Κριτική στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη άσκησε η Φώφη Γεννηματά κατηγορώντας τον για «ανοχή της κυβέρνησης στην ακροδεξιά» που «σηκώνει κεφάλι με γεγονότα όπως αυτά στη Σταυρούπολη, ένα χρόνο μετά την καταδίκη της Χρυσής Αυγής».

Κάνοντας αναφορά στη διαγραφή του βουλευτή κ. Μπογδάνου, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής ζήτησε από τον κ. Μητσοτάκη να δώσει απαντήσεις. «Οι ακροδεξιές αντιλήψεις παραμένουν ζωντανές μέσα στο κόμμα σας. Ο κ. Μπογδάνος διεγράφη και σωστά. Πείτε μας εδώ από το βήμα της Βουλής κ. Μητσοτάκη: Θεωρείτε τις απόψεις του κ. Μπογδάνου απαράδεκτες για το κόμμα σας ναι η όχι; Σας εκφράζουν; Δεν μπορεί κ. Μητσοτάκη να παίζετε σε δυο ταμπλό. Τα φλερτ με τις ακροδεξιές αντιλήψεις τις δυναμώνουν, τις καθιστούν ανεξέλεγκτες».

Επιπλέον η κ. Γεννηματά ζήτησε από τον πρωθυπουργό να καταδικάσει αυτές τις απόψεις, αλλά και τις προαναγγελίες των υπουργών της κυβέρνησης ότι ο βουλευτής θα επιστρέψει.

Έντονη ήταν η κριτική της για τους χειρισμούς της κυβέρνησης σχετικά με την πανδημία. Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ είπε πώς «η πανδημία δεν τελείωσε κ. Μητσοτάκη και έχετε πολύ μεγάλη ευθύνη γι' αυτό. Ούτως ή άλλως παραδεχτήκατε την αποτυχία σας αλλάζοντας όλο το στελεχιακό δυναμικό που χειρίστηκε την πανδημία μέχρι σήμερα. «Τα κίνητρα για τους εμβολιασμένους, αν δεν συνδυασθούν με αποτελεσματικούς ελέγχους εφαρμογής των μέτρων, εμπεριέχουν μεγάλο ρίσκο.

Προωθήστε ξανά τον εμβολιασμό στον πληθυσμό, ενισχύστε την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών σε ειδικές επαγγελματικές κατηγορίες.

Τίποτα δεν έχει τελειώσει, η κατάσταση είναι κρίσιμη, όχι άλλα λάθη, κύριε Μητσοτάκη. Στοιχίζουν σε ανθρώπινες ζωές», τόνισε.

Αναλογες ήταν οι επικρίσεις της Φώφης Γεννηματά για την ακρίβεια. Σημείωσε πώς μπορεί να είναι διεθνές φαινόμενο αλλά υπογράμμισε: «Αφήστε ελεύθερη την παραγωγή ΑΠΕ από καταναλωτές, αγρότες, ενεργειακές κοινότητες. Δώστε τέλος στην εξάρτηση από το φυσικό αέριο. Τα μέτρα προστασίας που λαμβάνετε δεν φτάνουν, είναι μικρής διαρκείας, και δεν αντιμετωπίζουν τα προβλήματα. Μειώστε το ΦΠΑ στα τρόφιμα, τους ειδικούς φόρους στα καύσιμα, προστατέψτε τους ασθενέστερους με ειδικό επίδομα και αύξηση του κατώτατου μισθού. Να γίνουν ουσιαστικοί έλεγχοι από την ΡΑΕ και την Επιτροπή Ανταγωνισμού για την διαμόρφωση των τιμών».

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: