13 Οκτωβρίου 2021

Η επόμενη μέρα στο ΚΙΝΑΛ – Πώς θα τρέξουν οι εκλογικές διαδικασίες χωρίς τη Γεννηματά -

 Αντώνης Γκιόκας -


Η δύσκολη μάχη για την υγεία της που καλείται να δώσει η Φώφη Γεννηματά, όπως είναι απολύτως λογικό, έχει αφήσει σε δεύτερη μοίρα τις εξελίξεις στο Κίνημα Αλλαγής και επί της ουσίας «πάγωσε» την προεκλογική αναμέτρηση



H απόφαση της προέδρου του ΚΙΝΑΛ να μην λάβει μέρος στην εσωκομματική αναμέτρηση αλλάζει τα δεδομένα στη κούρσα για την ηγεσία του κόμματος, χωρίς όμως κανένας να είναι σε θέση αυτή τη στιγμή να μιλήσει για το αν όλα θα διεξαχθούν βάσει του υπάρχοντος χρονοδιαγράμματος.

Η είδηση της νοσηλείας της Φώφης Γεννηματά και η επιβεβλημένη από τους γιατρούς απόφαση να αποσυρθεί από την προσπάθεια επανεκλογής της στην προεδρία του ΚΙΝΑΛ, σόκαρε ολόκληρο τον πολιτικό -και όχι μόνο- κόσμο της χώρας, που έσπευσε να συμπαρασταθεί στον αγώνα της. Η ίδια, μιλώντας στους στενούς της συνεργάτες, τους ζήτησε να αγωνιστούν για την ενότητα της παράταξης – όπως θα κάνει η ίδια όσο καιρό θα παραμείνει πρόεδρος και στη συνέχεια, ως βουλευτής. «Τώρα πρέπει να δώσω τη μάχη για την υγεία μου», φέρεται να τους είπε.

Όπως γίνεται ευκόλως αντιληπτό, το Κίνημα Αλλαγής θα πορευτεί εξ ανάγκης και όχι απαραίτητα εξ επιλογής, με νέα ηγεσία μετά το πέρας της εσωκομματικής αναμέτρησης – όποτε και αν αυτή διεξαχθεί. Ένας εκ των Νίκο Ανδρουλάκη, Χάρη Καστανίδη ή Ανδρέα Λοβέρδο θα βρεθεί στη θέση του αρχηγού του κόμματος της κεντροαριστεράς. Όμως, στη παρούσα χρονική συγκυρία, όλα αυτά μοιάζουν -και είναι- εντελώς μακρινά. Εκείνο που έχει σημασία για όλες τις πλευρές, είναι η μαχήτρια Φώφη Γεννηματά να βγει νικήτρια και από αυτή τη μάχη - όπως έχει κάνει, άλλωστε, πολλές φορές στο παρελθόν.

Για το άμεσο μέλλον του κόμματος, από τη Χαριλάου Τρικούπη δηλώνουν ότι το Κίνημα Αλλαγής έχει πρόεδρο και μέχρι να ολοκληρωθεί η εκλογική διαδικασία θα πορευτεί με εκείνη. Τις ημέρες που θα χρειαστούν για να αναρρώσει η Φώφη Γεννηματά, θα την αντικαταστήσουν στο κόμμα ο γραμματέας Μανώλης Χριστοδουλάκης και στη Βουλή ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Βασίλης Κεγκέρογλου.

Ως προς την εκλογική διαδικασία, για το αν θα διεξαχθεί μέσα στο χρονοδιάγραμμα που έχει οριστεί ή θα υπάρξουν κάποιες τροποποιήσεις σε μία σειρά από θέματα, αυτό είναι πρώιμο για να συζητηθεί – αν και οι πρώτες εκτιμήσεις αναφέρουν ότι δύσκολα θα υπάρξουν αλλαγές, χωρίς βέβαια να μπορεί κανείς να το αποκλείσει μετά τις τελευταίες εξελίξεις.

Ήδη ο Νίκος Ανδρουλάκης, προς τιμήν του, ανακοίνωσε ότι σταματάει κάθε προεκλογική δραστηριότητα. Κάτι αντίστοιχο δεν έκανε μέχρι αργά το βράδυ ο έτερος υποψήφιος, Ανδρέας Λοβέρδος, γεγονός που σχολιάστηκε με όχι ιδιαίτερα κολακευτικά λόγια από τα στελέχη του ΚΙΝΑΛ. Το πως θα πορευτούν από εδώ και εμπρός οι υποψήφιοι, αλλά και τα όργανα που είναι αρμόδια για την εκλογική διαδικασία, θα αποφασιστεί τις αποσαφηνιστεί τις επόμενες ημέρες.

Σήμερα έχει σημασία μόνο ένα πράγμα. Η Φώφη Γεννηματά να θριαμβεύσει και σε αυτή την δύσκολη αναμέτρηση. Αν κάτι έχει αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια, είναι πως έχει το πνεύμα του νικητή.

  Newsbomb.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια: