9 Οκτωβρίου 2021

Ο Τζορτζ Τσούνης για τη θέση του πρεσβευτή των ΗΠΑ στην Αθήνα


O Ελληνοαμερικανός επιχειρηματίας Τζορτζ Τζέιμς Τσούνης είναι η πρόταση του προέδρου Τζο Μπάιντεν για τη θέση του πρεσβευτή των ΗΠΑ στην Αθήνα, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε ο Λευκός Οίκος.

Όπως μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ η υποψηφιότητα του πρέπει να εγκριθεί κατόπιν ακροαματικής διαδικασίας από την Επιτροπή Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας, στην οποία προεδρεύει ο γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ. Εάν ξεπεραστεί ο σκόπελος με τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται στην έγκριση των διορισμών, εκτιμάται ότι ο Τζορτζ Τσούνης θα μπορέσει να αναλάβει τα ηνία της αμερικανικής διπλωματικής αντιπροσωπείας στην Αθήνα στην αρχή του νέου έτους.

Ο πιθανός διάδοχος του Τζέφρι Ρος Πάιατ είναι ο ιδρυτής και εκτελεστικός διευθυντής του ξενοδοχειακού ομίλου Chartwell Hotels. Ξεκίνησε τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης και στη συνέχεια το St. John’s University. Αμέσως μετά τις σπουδές του, εργάστηκε στη μεγαλύτερη νομική εταιρεία του Λονγκ Αϊλαντ, ενώ μέχρι και σήμερα συνεχίζει να μένει στη συγκεκριμένη περιοχή με τη γυναίκα του Όλγα και τα τρία παιδιά τους.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: