11 Οκτωβρίου 2021

Κ.Ο. της ΝΔ στο ΕΚ. Θεόδωρος Ζαγοράκης: Εγκαίνια νέων αθλητικών εγκαταστάσεων στο Αίπος της Χίου- Εκδήλωση στο παιδικό χωριό της «Κιβωτού του Κόσμου Αιγαίου»

 


Στο παιδικό χωριό της «Κιβωτού του Κόσμου Αιγαίου» στο Αίπος της Χίου, με αφορμή και τους 32ους Αιγαιοπελαγίτικους Αγώνες Στίβου, βρέθηκε ο ευρωβουλευτής της ΝΔ κ. Θεόδωρος Ζαγοράκης.

 Κατά  τη διάρκεια της τιμητικής εκδήλωσης, εκτίμησης και αναγνώρισης προς τον πατέρα Αντώνιο Παπανικολάου, ιδρυτή της «Κιβωτού του Κόσμου», που οργάνωσε η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, έγιναν τα εγκαίνια των νέων αθλητικών εγκαταστάσεων στο Αίπος, που θα χρησιμοποιηθούν μελλοντικά και ως έδρα της ποδοσφαιρικής ομάδας ΠΑΣ Κιβωτός του Κόσμου, η οποία αγωνίζεται στο τοπικό πρωτάθλημα της ΕΠΣ Χίου.

 Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν, επίσης,  ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, η πολιτική και πολιτειακή ηγεσία των νησιών, αλλά και πολλοί παλιοί και εν ενεργεία αθλητές που έχουν συνδέσει το όνομά τους με μεγάλες επιτυχίες του Ελληνικού Αθλητισμού. Πιο συγκεκριμένα, στην εκδήλωση συμμετείχαν οι Ολυμπιονίκες και Παρολυμπιονίκες με καταγωγή από τα νησιά της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, Κώστας Κεντέρης, Στράτος Νικολαίδης, Κέλλυ Λουφάκη, Παντελής Καλόγερος, Παναγιώτης Μαγδανής, μέλη της Πρωταθλήτριας Ευρώπης του EURO 2004, Καραγκούνης, Μπασινάς, Νικοπολίδης, Παγκόσμιοι πρωταθλητές, μέλη της ποδοσφαιρικής εθνικής ομάδας αστέγων, η Πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα, αθλητικοί παράγοντες Ομοσπονδιών και αθλητικών Ενώσεων.

 «Οφείλουμε να είμαστε δίπλα στη μοναδική δομή φιλοξενίας παιδιών στο Αιγαίο, αρωγοί και συμμέτοχοι σε τέτοιες σημαντικές πρωτοβουλίες. Με μεγάλη χαρά βρισκόμαστε όλοι εδώ σήμερα για να τιμήσουμε το κοινωνικό έργο της Κιβωτού, αλλά και να εγκαινιάσουμε τις νέες αθλητικές εγκαταστάσεις στο Αίπος. Ο αθλητισμός είναι μια  επένδυση με πολλαπλασιαστικά οφέλη για την εξέλιξη των παιδιών μας. Πρέπει να στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις αυτές τις προσπάθειες» τόνισε σε δηλώσεις του ο Ευρωβουλευτής της ΝΔ Θοδωρής Ζαγοράκης.

 Τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε η δημοσιογράφος Σταματίνα Τσιμτσιλή, ενώ τα παιδιά της «Κιβωτού» παρουσίασαν θεατρικό δρώμενο και έπαιξαν μουσική.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: