2 Οκτωβρίου 2021

ΚΚΕ: «Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό, βαδίζοντας στον δρόμο της ανατροπής»


 Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό, βαδίζοντας στον δρόμο της ανατροπής» είναι ο τίτλος του Καλέσματος αγωνιστικής συμπόρευσης με το ΚΚΕ που απευθύνει η Κεντρική Επιτροπή του Κόμματος τους μισθωτούς εργαζόμενους, τους βιοπαλαιστές αυτοαπασχολούμενους, τους νέους και τις γυναίκες των λαϊκών οικογενειών, τους συνταξιούχους, τους αγωνιζόμενους επιστήμονες και καλλιτέχνες.

«Σήμερα, στην εποχή της "ψηφιακής οικονομίας" και της πλατιάς εφαρμογής νέων τεχνολογιών, υπάρχουν οι επιστημονικές, τεχνολογικές και παραγωγικές δυνατότητες για να ζήσουμε όλοι οι εργαζόμενοι πολύ καλύτερα, με βάση τις σύγχρονες λαϊκές και κοινωνικές ανάγκες» τονίζεται στο κείμενο του Καλέσματος και επισημαίνεται ότι «οι νέες γενιές όχι μόνο καταδικάζονται να ζουν πίσω από τις δυνατότητες της εποχής, αλλά ζουν και με χειρότερους ακόμα όρους σε σχέση με τις παλιότερες γενεές».

Στο Κάλεσμα υπογραμμίζεται ότι «έχουμε απέναντί μας ένα εχθρικό κράτος, μια οικονομία και συνολικά μια κοινωνική οργάνωση, που λειτουργούν με κριτήριο τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, με το πώς θα μεγαλώσουν τα κέρδη τους, πώς θα βγαίνουν νικητές στον ανταγωνισμό με τους αντιπάλους τους.

Αυτά ακυρώνουν τις δυνατότητες που δημιουργούν οι εργαζόμενοι με τη δουλειά τους και που διευρύνονται συνεχώς με την ανάπτυξη των επιστημών και της τεχνολογίας. Αυτά εμποδίζουν την ικανοποίηση των αναγκών μας. Αυτός είναι ο πραγματικός αντίπαλος που έχουμε απέναντί μας».

«Αυτά τα συμφέροντα έχουν υπηρετήσει όλες οι εκδοχές της αστικής διακυβέρνησης» αναφέρει το ΚΚΕ προσθέτοντας ότι «γι' αυτό κάθε νέα κυβέρνηση παίρνει την αντιλαϊκή σκυτάλη από την προηγούμενη», επισημαίνοντας ότι «οι κυβερνήσεις μπορεί να αλλάζουν, δεν αλλάζει όμως το ποιος έχει στα χέρια του την εξουσία, ποιος καρπώνεται τον πλούτο που παράγεται».

Το ΚΚΕ καλεί λαό και εργαζόμενους να μην χάσουν άλλο πολύτιμο χρόνο και σημειώνει ότι «δεν υπάρχουν πια περιθώρια για νέες αυταπάτες», καθώς όπως εξηγεί: «Οι νέες υποσχέσεις που ακούγονται σε ΗΠΑ, ΕΕ και Ελλάδα για έναν πιο δίκαιο και πιο φιλικό στο περιβάλλον καπιταλισμό είναι και απατηλές και επικίνδυνες».

Αναφέρει ότι ο καπιταλισμός δεν μπορεί να απαλλαγεί από την σήψη του και τις κρίσεις καθώς «κάθε "γιατρικό" που βρίσκει για τις αντιφάσεις του και τα προβλήματά του γίνεται τελικά "φαρμάκι" που τα επιδεινώνει, τα οξύνει» και προσθέτει ότι: «Σήμερα όλοι, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ υπόσχονται ξανά καλύτερες μέρες με την εφαρμογή της πολιτικής της "πράσινης" μετάβασης, του "πράσινου New Deal" που εφαρμόζεται στην ΕΕ και τις ΗΠΑ. Νερό στο μύλο αυτού του παραμυθιού ρίχνουν και άλλες δυνάμεις (π.χ. ΜέΡΑ25 κ.ά.) που μιλάνε για μια νέα "πράσινη κοινωνική συμφωνία", ενισχύοντας αυταπάτες και ψευδαισθήσεις για μια κοινωνική φιλολαϊκή εκδοχή του "πράσινου New Deal"».

Στο Κάλεσμα επισημαίνεται ότι «το κυβερνητικό πρόγραμμα της ΝΔ είναι γνωστό και των επόμενων κυβερνήσεων είναι επίσης ήδη δεδομένο:. Είναι αυτό που στηρίζεται και θα υλοποιεί την "Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία", τις Συμβάσεις του Ταμείου Ανάκαμψης της ΕΕ που ψήφισε η κυβέρνηση της ΝΔ μέσα στο κατακαλόκαιρο με την ανοχή του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙ-ΝΑΛ. Αυτό το σχέδιο νέας κρατικής στήριξης κερδοφόρων "πράσινων" επενδύσεων για λογαριασμό των επιχειρηματικών ομίλων έχει ήδη προσθέσει νέα βάρη στις πλάτες των μισθωτών εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων. Η νέα αντιλαϊκή ατζέντα υλοποιείται με τα νομοσχέδια που ψηφίζει η κυβέρνηση το ένα πίσω από το άλλο για τα Εργασιακά, την Εκπαίδευση, την Κοινωνική Ασφάλιση».

«Είναι υποκρισία του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ να διαμαρτύρονται για τους αντιλαϊκούς νόμους, την ίδια στιγμή που αποδέχονται το στρατηγικό πλαίσιο πάνω στο οποίο αυτοί βασίζονται, ψηφίζοντας τη μεγάλη πλειοψηφία των άρθρων τους» αναφέρει, μεταξύ άλλων, το κείμενο του Καλέσματος, προσθέτοντας ότι «κοροϊδεύει ο ΣΥΡΙΖΑ, όταν λέει ότι αύριο θα μπορεί να εφαρμόσει "ανεμπόδιστος το πρόγραμμά του" αφού δεν δεσμεύεται από μνημόνια. Δεσμεύεται από το μνημόνιο των μνημονίων, τη στρατηγική της ΕΕ, τους στρατηγικούς σχεδιασμούς των μονοπωλίων».

Στο Κάλεσμα τονίζεται ότι «τα σχέδια εμπλοκής στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ στην περιοχή και ευρύτερα είναι ήδη εδώ και έχουν τις υπογραφές όλων, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ κ.ά. Και οι επόμενες κυβερνήσεις θα διατηρήσουν και θα ενισχύσουν τις Συμφωνίες με τις ΗΠΑ για τις Βάσεις, μετατρέποντας ακόμα περισσότερο τη χώρα σε μαγνήτη κινδύνων, θα προχωρήσουν την εμπλοκή σε ΝΑΤΟικές αποστολές, τη διεύρυνση του ΝΑΤΟ στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Η πρόσφατη συμφωνία AUKUS ανάμεσα σε ΗΠΑ - Ην. Βασίλειο και Αυστραλία, που ήδη προκάλεσε την αντίδραση της Γαλλίας, είναι μια εξέλιξη που θα πυροδοτήσει παραπέρα τους ανταγωνισμούς, τις πολεμικές αναμετρήσεις και θα δημιουργήσει νέες προσφυγικές ροές. Η συμμετοχή της Ελλάδας στο NATO και την ΕΕ αλλά και σε πιο αυτόνομους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς καθώς και οι επενδύσεις Κίνας και Ρωσίας σε αυτήν, την περιπλέκουν σε μια όξυνση των αντιθέσεων ανάμεσα σε ιμπεριαλιστικά κέντρα».

«Η επίθεση σε βάρος μας δεν πρόκειται να σταματήσει, αν δεν την σταματήσουμε εμείς, αν δεν οργανώσουμε την αντεπίθεσή μας» υπογραμμίζει το ΚΚΕ

Στο Κάλεσμα τονίζεται ότι: «Ο σοσιαλισμός είναι η πραγματική πρόοδος, η κοινωνία στην οποία οι εργαζόμενοι βγαίνουν απ' το περιθώριο της πολιτικής ζωής και συμμετέχουν, ισότιμα άνδρες και γυναίκες, ενεργά στη λήψη, στην εφαρμογή και στον έλεγχο των αποφάσεων, γιατί έχουν πλέον την εξουσία στα δικά τους χέρια.

Το πραγματικά νέο είναι η κοινωνική ιδιοκτησία όλου του πλούτου που υπάρχει, ώστε να πάψει να λειτουργεί η οικονομία με κριτήριο το καπιταλιστικό κέρδος. Πάνω σ' αυτό το γόνιμο έδαφος, ο κεντρικός σχεδιασμός της παραγωγής μπορεί να θέσει και να πετύχει επιστημονικά καθορισμένους κοινωνικούς στόχους στην αγροτική και βιομηχανική παραγωγή, στις κοινωνικές υπηρεσίες».

Στο Κάλεσμα σημειώνεται ότι «το ΚΚΕ μπαίνει μπροστά και διαθέτει όλες του τις δυνάμεις, για να οργανώσει ο λαός την αντεπίθεσή του, να βάλουν οι εργαζόμενοι τη δική τους σφραγίδα στις εξελίξεις».

Τονίζει επίσης ότι «μέσα απ' τους καθημερινούς αγώνες, μπορούμε να διαμορφώσουμε ένα πανελλαδικά συντονισμένο κίνημα της εργατικής τάξης και των συμμάχων της. Ριζωμένο παντού, με πρωτοπόρες εστίες αντίστασης σε κάθε χώρο δουλειάς, κάθε κλάδο, κάθε περιοχή. Με ενιαία αιτήματα και στόχους που ανοίγουν τον δρόμο με κατεύθυνση πάλης ενάντια στα μονοπώλια και τον καπιταλισμό».

«Το ΚΚΕ μπορεί να εγγυηθεί ότι η οργάνωση της λαϊκής αντεπίθεσης θα έχει συνέχεια, διάρκεια και νικηφόρα προοπτική: Το ΚΚΕ έχει σχέδιο για το σήμερα και το αύριο, σύγχρονο επαναστατικό Πρόγραμμα, που φωτίζει τη διέξοδο στους σημερινούς αγώνες για όλα τα εργατικά - λαϊκά προβλήματα τις προϋποθέσεις για να δοθούν λύσεις σ' αυτά. Οι δυνάμεις του ΚΚΕ πρωτοστατούν για να αγκαλιάσει ο δρόμος του αγώνα όλο και περισσότερους και μέσα από τα διάφορα μέτωπα πάλης δείχνουν τις δυνατότητες του σοσιαλισμού, τις δυνατότητες της σοσιαλιστικής οικοδόμησης στην Ελλάδα» τονίζεται στο Κάλεσμα της ΚΕ του Κόμματος.

Με αναφορά στην ιστορία των αγώνων του λαού μας και όλων των λαών «από τις μεγάλες στιγμές της λαϊκής πάλης στη χώρα μας. Από τις μεγάλες εφόδους στους ουρανούς όπως της Παρισινής Κομμούνας, τις νίκες όπως του Οκτώβρη στη Ρωσία, τις νίκες των λαών σε άλλες χώρες του κόσμου» το Κάλεσμα της ΚΕ του ΚΚΕ καταλήγοντας, υπογραμμίζει ότι «η Ιστορία έχει αποδείξει ότι μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό, όταν βαδίσει αποφασιστικά στον δρόμο της ανατροπής για να πάρει ο ίδιος στα χέρια του το τιμόνι της εξουσίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: