27 Οκτωβρίου 2021

Μ Η Ν Υ Μ Α ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΚΙΤΡΟΥΣ, ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ & ΠΛΑΤΑΜΩΝΟΣ κ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΕΟΡΤΗ

 

 


Με ιδιαίτερη υπερηφάνεια, όλοι οι Έλληνες τιµούµε την 81η επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940, την ηµέρα που ο ελληνικός λαός απάντησε µε ένα σθεναρό «ΟΧΙ» στις δυνάμεις του φασισμού και της κατοχής στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Οι αγώνες, οι θυσίες των ηρώων, που έπεσαν υπέρ Πίστεως και Πατρίδος κατά το έπος του ’40,   αποδεικνύουν αυτό που θεωρούμε όλοι αυτονόητο: την αδιαμφισβήτητη ενότητα του Ελληνικού Έθνους στη βάση της Ορθοδοξίας.

Γι’ αυτό άλλωστε εορτάζουμε την 28η Οκτωβρίου και την Αγία Σκέπη της Θεοτόκου ως ένδειξη ευγνωμοσύνης στην Υπεραγία Θεοτόκο, την Υπέρμαχο Στρατηγό για τη σκέπη και την προστασία της στους Εθνικούς Αγώνες των Ελλήνων.

Η 28η Οκτωβρίου μπορεί να αποτελέσει αφορμή εθνικού αναστοχασμού διότι η Ιστορία αποτελεί πηγή γνώσης και έμπνευσης για το μέλλον. Τα μηνύματα της είναι διαχρονικά και δημιουργούν προοπτικές για ένα καλύτερο αύριο για όλους  και κυρίως τη νεολαία.

Με σεβασμό και συγκίνηση αποτίουμε φόρο τιμής και ευγνωμοσύνης στους Ήρωες του ’40, που ενσάρκωσαν τον Ελληνισμό και τον Ορθόδοξο Χριστιανισμό με αποφασιστικό τρόπο και έπεσαν ηρωϊκά μαχόμενοι.

 Υψώνουμε το σύμβολό μας, την Ελληνική Σημαία, για να τιμήσουμε την επέτειο του «ΟΧΙ» και την ακέραιη στάση των προγόνων μας. Η Υπέρμαχος Στρατηγός, η Κυρία Θεοτόκος να περισκέπει το Έθνος μας και να φυλάσσει τη γλυκυτάτη Πατρίδα μας από κάθε κίνδυνο.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: