6 Οκτωβρίου 2021

Το “αυγό του ναζιστικού φιδιού”



Την οργή και κατακραυγή του ελληνικού λαού προκαλούν τα τελευταία κρούσματα φασιστικής βίας με τις δολοφονικές- τρομοκρατικές επιθέσεις φασιστικών συμμοριών σε κομμουνιστές, σε βάρος μαθητών, φοιτητών, εργαζομένων, που αγωνίζονται και διεκδικούν λύσεις στα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν από την αντιλαϊκή πολιτική, όπως συνέβη στη Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα.


Το “αυγό του ναζιστικού φιδιού” επωάζεται και ενισχύεται από το καπιταλιστικό σύστημα που χρησιμοποιεί το φασισμό σε βάρος των λαϊκών διεκδικήσεων και του εργατικού κινήματος. Παρά την καταδίκη της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, οι φασιστικές συμμορίες ξανασηκώνουν κεφάλι καθώς ενισχύονται και από τη στάση της κυβέρνησης της ΝΔ, άλλων αστικών κομμάτων, διαφόρων επιτελείων του συστήματος, που στηρίζουν και προβάλλουν την απαράδεκτη ανιστόρητη θεωρία της εξίσωσης του εγκληματικού φασισμού με τον κομμουνισμό.

Η στάση της κυβέρνησης δείχνει ότι όχι μόνον δεν παίρνει μέτρα για να αντιμετωπίσει και να πατάξει την παράνομη – εγκληματική δράση των άθλιων δολοφονικών φασιστικών συμμοριών, αλλά ενισχύοντας με την αντικομμουνιστική προπαγάνδα και την τακτική της με την αντικομμουνιστική αυτή θεωρία “των δύο άκρων”, δίνει αέρα στα πανιά της εγκληματικής δράσης του φασισμού.

Οι αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης που έζησαν τα εγκλήματα του φασισμού και τον αντιπάλεψαν την περίοδο της κατοχής απελευθερώνοντας τη χώρα, οι απόγονοι και φίλοι της Αντίστασης και του ΔΣΕ απαιτούν από την κυβέρνηση της ΝΔ να αναλάβει τις ευθύνες της αντί να δείχνει ουσιαστικά ανοχή στα ακροδεξιά – φασιστικά μορφώματα.

Ευθύνες έχουν και τα άλλα κόμματα που στηρίζουν την ΕΕ που έχει κάνει ιδεολογία της τον αντικομμουνισμό, στηρίζει αντιδραστικές έως ανοιχτά φασιστικές αρχές και πρακτικές που υμνούν τους συνεργάτες των ναζί και συκοφαντούν τον σοσιαλισμό – κομμουνισμό που τσάκισε το ναζιστικό τέρας. Ανέχονται και στηρίζουν επίσης την απαγόρευση των κομμουνιστικών κομμάτων και συμβόλων της Αντίστασης και τιμούν τους συνεργάτες των ναζί κατακτητών, όπως στις Βαλτικές χώρες, Ουκρανία, Ουγγαρία κλπ.

Η ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ με την πείρα της απελευθερωτικής πάλης βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της πάλης ενάντια στους ναζί ενάντια σε όσους ακόμα ανέχονται και στηρίζουν αυτή την παράνομη εγκληματική δράση, για να φράξουν το δρόμο σε κάθε προσπάθεια χτυπήματος του εργατικού – λαϊκού κινήματος.

Η ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ, με τη γνώση και την πείρα της αντιφασιστικής, απελευθερωτικής πάλης, ξέρουμε καλά πως μόνο το λαϊκό κίνημα μπορεί να τσακίσει οριστικά το ναζισμό παλεύοντας ενάντια στο σύστημα της εκμετάλλευσης που τον γεννά και τον αναπαράγει. Γι’ αυτό βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή αυτής της οργανωμένης μαζικής πάλης ενάντια στους ναζί, ενάντια σε όσους ακόμα ανέχονται και στηρίζουν αυτή την παράνομη εγκληματική δράση, για να φράξουμε το δρόμο σε κάθε προσπάθεια χτυπήματος του εργατικού – λαϊκού κινήματος.

Επισημαίνουμε δε πως ματαιοπονούν όσοι νομίζουν πως με τις φασιστικές συμμορίες θα σταματήσουν τους λαϊκούς αγώνες. Δεν τα κατάφεραν ούτε στην τριπλή φασιστική κατοχή της Ελλάδας. Οι εργαζόμενοι, η νεολαία, ο λαός δεν τρομοκρατούνται από τις φασιστικές επιθέσεις. Με την επαγρύπνηση και την οργανωμένη δράση παντού ο λαός μας θα απομονώσει τις ακροδεξιές φασιστικές συμμορίες, σε κάθε γειτονιά, στα σχολεία και τα Πανεπιστήμια, στα εργοστάσια και όλους τους τόπους δουλειάς να μη βρίσκουν τόπο να σταθούν οι φασίστες!

ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ (παράρτημα Κατερίνης)

Δεν υπάρχουν σχόλια: