8 Οκτωβρίου 2021

Θεσσαλονίκη: Δύο νεκρές μοναχές από κορονοϊό στην Οσία Μονή της Αγίας Ξένης - Ανεμβολίαστα πολλά μέλη της αδελφότητας

 

Τραγικές αποδεικνύονται οι συνέπειες της μόλυνσης από κορονοϊό για τις μοναχές της Αδελφότητας της Οσίας Ξένης, στην Επανομή Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με πληροφορίες, πολλά μέλη της αδελφότητας δεν έχουν εμβολιαστεί.

Μετά τον θάνατο μίας αδελφής, στις 29 Σεπτεμβρίου από τον φονικό ιό, την Πέμπτη 7 Οκτωβρίου έχασε τη ζωή του ακόμα ένα μέλος της Αδελφότητας, μετά από υποτροπή που παρουσίασε. ενώ νοσούσε ήδη από τον Covid-19. Την ίδια ώρα, δύο ακόμα μοναχές έχουν εισαχθεί σε ΜΕΘ.

Το θάνατο της δεύτερης άτυχης μοναχής επιβεβαίωσε, μιλώντας στο Mega, o νομικός σύμβουλος της Μονής Οσίας Ξένης, κ. Ανδρέας Ταγαράκης.

"Δυστυχώς η άτυχη μοναχή πίστευε ότι είχε καταφέρει ν΄ ανταπεξέλθει στη νόσο, καθώς η υγεία της είχε βελτιωθεί. Όμως, τις τελευταίες ημέρες παρουσίασε υποτροπή και δυστυχώς, παρά την έγκαιρη διακομιδή της στο νοσοκομείο, κατέληξε" , δήλωσε ο κ. Ταγαράκης.

Επιπλέον, ο νομικός σύμβουλος της Μονής ξεκαθάρισε πως "ποτέ δεν τέθηκε θέμα άρνησης του εμβολιασμού και της νόσου από τα μέλη της Αδελφότητας, αφού πολλές από τις μοναχές έχουν εμβολιαστεί για την πρόληψη του κορονοϊού. Επίσης. μετά τον εντοπισμό των πρώτων θετικών κρουσμάτων μεταξύ των μοναχών, ενημερώθηκε άμεσα ο ΕΟΔΥ, έγινε ψηλάφιση και οι θετικές στον κορονοϊό αδελφές, μπήκαν σε απομόνωση" , υπογράμμισε ο κ. Ταγαράκης.

Αναφορικά με συγκεγχυμένες πληροφορίες τοπικών μέσων ενημέρωσης στη Θεσσαλονίκη, που έκαναν λόγο για τρεις νεκρές μοναχές, σύμφωνα με το Mega ο τρίτος θάνατος μοναχής ενδεχομένως να μην οφείλεται σε επιπλοκή του Covid- 19, αφού η θανούσα έπασχε από νεφρική ανεπάρκεια.

Το ThessToday.gr επικοινώνησε με τον Μητροπολίτη Κασσανδρείας Νικόδημο, ο οποίος έδωσε νέα διάσταση στην υπόθεση, καθώς, όπως ανέφερε, εντός της αδελφότητας υπάρχουν και γιατροί. "Αυτό που γνωρίζω είναι ότι μέσα στην αδελφότητα υπάρχουν ιατροί, οι οποίοι παρακολουθούν συχνά τα κρούσματα", σημείωσε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας ότι "ως Μητρόπολη έχουμε ενημερωθεί και παρακολουθούμε κι εμείς το θέμα, παρά το γεγονός ότι οι αδελφότητες έχουν ιδιωτικό χαρακτήρα και δεν υπάγονται στη Μητρόπολη".

"Θερίζει" ο κορoνοϊός στην Επανομή

Επειδή η συγκεκριμένη αδελφότητα στεγάζεται σε μοναστήρι του Πλαγιαρίου που συνορεύει με την Επανομή, επικρατεί ανησυχία από τη μεγάλη διασπορά του κορωνοϊού στις δύο περιοχές λόγω των μετακινήσεων ανεμβολίαστων. Σύμφωνα με έγκυρες πηγές του ThessToday.gr, στη Δημοτική Ενότητα Επανομής έχει εμφανιστεί δραματική αύξηση των κρουσμάτων. Ο λόγος έξαρσης του κορωνοϊού που τείνει σε "εστία διασποράς" στην περιοχή είναι η καθημερινή μετακίνηση πολιτών, καθώς και η συμμετοχή σε λειτουργίες της Αδελφότητας.

Ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Πλαγιαρίου, Νίκος Κουλέτας εκφράζει την ανησυχία του στο ThessToday.gr, καθώς όπως είπε παρατηρείται μεγάλη διασπορά του κορονοϊού στην ευρύτερη περιοχή και ιδιαίτερα στην Επανομή. "Στην Επανομή "θερίζει” ο κορωνοϊός. Δεν… προλαβαίνουν να μετρούν κρούσματα, ειδικά σε νέα παιδιά", τόνισε χαρακτηριστικά.

thetoc.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: