3 Οκτωβρίου 2021

Μέρα μέρα θα κριθεί ποιες πόλεις θα παρελάσουν –


Στις αρχές της εβδομάδας η επιτροπή των ειδικών θα κάνει μια πρώτη συνεδρίαση για να εκτιμήσει τα επιδημιολογικά δεδομένα για την Θεσσαλονίκη και άλλες κόκκινες περιοχές. Όπως έχουν δηλώσει επανειλημμένα ο ίδιος ο πρωθυπουργός αλλά και ανώτατοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι, το ενδεχόμενο ενός lockdown από τα παλιά αποκλείεται. Αυτό που δεν αποκλείεται είναι να δούμε σε περιοχές που τα πράγματα θα ξεφύγουν ματαίωση των παρελάσεων.

Για να αλλάξει η κατάσταση θα πρέπει περιοχές με πολύ χαμηλά ποσοστά εμβολιαστικής κάλυψης που μετά βίας φτάνουν το 40% και 50%, να κάνουν την έκπληξη. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, οι ανεμβολίαστοι είναι αυτοί που δεν επιτρέπουν να «ξεκοκκινίσουν» περιοχές και να επανέλθει η κανονικότητα.

Ειδικά στην Θεσσαλονίκη, οι εορτασμοί για το τριήμερο του Αγίου Δημητρίου, έχουν μπει στο μικροσκόπιο και μέχρι την τελευταία στιγμή όλα θα είναι ανοικτά. Το ίδιο και στην Λάρισα που πάλι είχε τριψήφια κρούσματα την Παρασκευή και έφτασε τα 192. Κυβέρνηση και ειδικοί σε άμεση συνεννόηση θα βλέπουν τα στοιχεία μέχρι την τελευταία στιγμή και μόνο αν είναι εντελώς σίγουροι θα δίνουν το πράσινο φως για παρελάσεις και εορτασμούς.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: