12 Οκτωβρίου 2021

Βενγκέρ:«Επανάσταση με το οφσάιντ από το Μουντιάλ του Κατάρ»

 


 Επανάσταση με το οφσάιντ ήδη από το Μουντιάλ 2022 στο Κατάρ, προανήγγειλε ο Αρσέν Βενγκέρ, διευθυντής ανάπτυξης του παγκόσμιου ποδοσφαίρου στη FIFA. 

 «Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα ο εντοπισμός του οφσάιντ να "αυτοματοποιηθεί" το 2022», δήλωσε  σήμερα ο πρώην προπονητής της Άρσεναλ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Παρίσι, χωρίς να αποκαλύψει τις λεπτομέρειες μιας τέτοιας τεχνολογικής προόδου.
 «Είμαι δεσμευμένος για τήρηση μυστικότητας, αλλά θα είναι η επόμενη από τις σημαντικές εξελίξεις στη διαιτησία», εξήγησε.

 Ενώ μερικές φορές αποφάσεις για οφσάιντ λαμβάνονται σήμερα με τη βοήθεια  του VAR, με τους διαιτητές να βρίσκονται μπροστά σε οθόνες, ο Βενγκέρ αναφέρει ότι το ποδόσφαιρο μπορεί να προχωρήσει με μεγαλύτερη ταχύτητα, εξαιτίας της επέμβασης της τεχνολογίας για την επίλυση αμφισβητούμενων  φάσεων.
 Μία αλλαγή που ήταν ήδη στα σκαριά από τη FIFA, η οποία ανακοίνωσε τον Ιούνιο του 2020 ότι σχεδιάζει «να αναπτύξει ημιαυτόματη τεχνολογία για το οφσάιντ, προκειμένου να παρέχει στο VAR πρόσθετες πληροφορίες που θα απλοποιήσουν τη λήψη αποφάσεων των διαιτητών  βελτιστοποιώντας την ανάλυση των εικόνων», σε μία προσπάθεια να γίνει το ποδόσφαιρο πιο ελκυστικό.

 Όσον αφορά την πρότασή του  για Μουντιάλ κάθε δύο χρόνια, ο Αρσέν Βενγκέρ εξήγησε «ότι χρειάζεται να είσαι ανοιχτός» και  «να καταλάβεις την απροθυμία, γιατί υπάρχει μια συναισθηματική πτυχή» γύρω από αυτό τουρνουά, που διοργανώνεται ιστορικά κάθε τέσσερα χρόνια.
 «Η μεταρρύθμιση που προτείνω είναι μέρος μιας μεταρρύθμισης του ημερολογίου. Θέλω να μειώσω τον αριθμό των προκριματικών αγώνων», υποστήριξε.
 «Εάν το κύρος συνδέεται με την απόσταση μεταξύ των διοργανώσεων, θα ήταν απαραίτητο να διοργανώνουμε το Παγκόσμιο Κύπελλο κάθε οκτώ χρόνια», είπε ο Αλσατός, επιβεβαιώνοντας ότι  
 «θα μπορούσαμε να έχουμε μία μεγάλη διοργάνωση κάθε χρόνο», το Παγκόσμιο Κύπελλο  να εναλλάσσεται με τα ηπειρωτικά τουρνουά όπως το Euro ή το Copa America.

 Πλήρης έκθεση θα δημοσιευθεί από τη FIFA τον Νοέμβριο, πριν από μια «παγκόσμια σύνοδο κορυφής» μέχρι το τέλος του έτους, η οποία θα μπορούσε να αποφασίσει για αυτήν τη μεταρρύθμιση. 

Α. Βαζογιαννης

 ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

 

αζογιάννης

Α. Β

 

 

αζογιάννης

Δεν υπάρχουν σχόλια: