28 Οκτωβρίου 2021

Στο εδώλιο για σεξουαλική εκμετάλλευση των φοιτητριών του

 

Ρεπορτάζ: Σωτήρης Σκουλούδης

Μια ανώνυμη καταγγελία, το «μακρινό» 2016, προς τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, ήταν το έναυσμα για να ανοίξει ο ασκός του Αιόλου για μια δυσώδη όσο και διαχρονική υπόθεση που φέρεται να λάμβανε χώρα πίσω από τις κλειστές πόρτες γυναικολογικού ιατρείου.


Οι αστυνομικοί που εξέτασαν την καταγγελία διάβασαν, μεταξύ άλλων, για έναν καθηγητή του ΤΕΙ Μαιευτικής, ο οποίος καλούσε τις φοιτήτριες του για δωρεάν εξέταση στο ιατρείο του, όπου και, σύμφωνα με τα όσα αναφέρονταν, εκμεταλλευόμενος τη θέση «ισχύος» του, προέβαινε σε ασελγείς και ακόρεστες πράξεις λαγνείας στα κορμιά τους, στο πλαίσιο της... «γυναικολογικής» εξέτασης!

Οι αξιωματικοί έκαναν τότε ακριβώς αυτό που έπρεπε: Κάλεσαν δειγματοληπτικά τυχαία φοιτήτριες από το ΤΕΙ, από όλα τα έτη σπουδών, και τους ζήτησαν να καταθέσουν αν γνωρίζουν κάτι σχετικό. Από τα στοιχεία που συγκέντρωσαν, όχι μόνο επιβεβαιώθηκε η καταγγελία, αλλά στοιχειοθετήθηκε και η δίωξη εναντίον του καθηγητή.

Το «μακρινό» όπως είπαμε 2016 όμως, το «κλίμα» για αυτά τα ζητήματα μάλλον ήταν διαφορετικό, ακόμα και για τη Δικαιοσύνη. Η εισαγγελέας που ανέλαβε την υπόθεση όρισε την κατηγορία ως απλή σεξουαλική παρενόχληση, και οι καταγγελίες τέθηκαν στο αρχείο διότι πολύ απλά, οι κοπέλες τις υπέβαλλαν τρεις μήνες αργότερα, με αποτέλεσμα να παραγραφούν, όπως προβλέπεται για αυτό το «πταίσμα»...

Τα χρόνια πέρασαν και ο αριθμός των καταγγελιών αυξήθηκε, φτάνοντας τουλάχιστον τις 15, ενώ σε αυτές προστέθηκαν και ορισμένες πελάτισσές του. Οι περιγραφές κοινές.

«Μου είπε να καθίσω στη γυναικολογική καρέκλα και άρχισε να κάνει, υποτίθεται, αμφίχειρη γυναικολογική εξέταση, αλλά έτριβε την κ… μου. Τότε του ζήτησα να σταματήσει γιατί καταλάβαινα ότι κάτι περίεργο συμβαίνει. Τον ρώτησα γιατί κάνουμε αυτή την εξέταση και μου είπε ότι έτσι κάνουμε αυτή την εξέταση. Και λέω σας παρακαλώ θέλω να σταματήσετε. Το είπα μία, δύο φορές, δεν σταματούσε και τραβήχτηκα. Σηκώθηκα, ήμουν πολύ ταραγμένη. Με τράβηξε πάνω του, με πήρε αγκαλιά και με φίλησε στο στόμα χωρίς τη θέλησή μου», κατέθεσε μια φοιτήτρια.

Όπως λένε, ο γυναικολόγος και καθηγητής τους ζητούσε εκβιαστικά να μη μιλήσουν σε κανέναν για τα όσα βίωναν κοντά του. Οι 3 φοιτήτριες που προέβησαν στην αρχική καταγγελία υποστηρίζουν πως δεν έκαναν νωρίτερα την καταγγελία επειδή φοβόντουσαν πως δεν θα έπαιρναν πτυχίο.

Ο καθηγητής έχει παραπεμφθεί στη δικαιοσύνη με την κατηγορία της «κατάχρησης σε γενετήσια πράξη κατά συρροή». Η επεισοδιακή όπως εξελίσσεται δίκη είναι σε εξέλιξη. Επεισοδιακή, διότι στην τελευταία συνεδρίαση ο κατηγορούμενος φυγαδεύτηκε από την πίσω πόρτα των δικαστηρίων Θεσσαλονίκης, καταδιωκόμενος από πλήθος νεαρών διαφόρων οργανώσεων.

Η δίκη συνεχίζεται στις 2 Νοεμβρίου με την αγόρευση της εισαγγελέως της έδρας. Το αξιοπερίεργο είναι, ότι παρά το πλήθος και τη σοβαρότητα των καταγγελιών, ο καθηγητής δεν έχει παυθεί προσωρινά από τη θέση του και συνεχίζει να διδάσκει -και να εξετάζει- κανονικά.

Το zougla.gr είχε μια αναλυτική συζήτηση με τον δικηγόρο των φερόμενων θυμάτων, Παναγιώτη Λογγινίδη. Ο νομικός μας περιέγραψε το ιστορικό της υπόθεσης, όσο και το σοκαριστικό περιεχόμενο των καταγγελιών, και συγκεκριμένα τις πράξεις στις οποίες φέρεται να προέβαινε ο καθηγητής στο ιατρείο του.

ΖΟΥΓΚΛΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: