4 Οκτωβρίου 2021

Ματίνα Παγώνη για παρελάσεις: Στην Θεσσαλονίκη να κάνει μόνο ο στρατός


Στην πορεία της πανδημίας του κορονοϊού, τα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού αλλά και την ανάγκη να μη γίνουν μαθητικές παρελάσεις για την 28η Οκτωβρίου στις «κόκκινες» περιοχές αναφέρθηκε η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Αθήνας-Πειραιά Ματίνα Παγώνη, μιλώντας στον ΣΚΑΪ το πρωί της Δευτέρας (4/10). Εξέφρασε επίσης την αισιοδοξία της ότι μέχρι το τέλος του έτους θα έχουν ολοκληρωθεί οι μελέτες για τα αντιικά φάρμακα. 

Σχολιάζοντας το γεγονός ότι, μετά την επιβολή των περιοριστικών μέτρων στη Θεσσαλονίκη, κάποιοι κάτοικοι μετακινούνται σε άλλες πόλεις προκειμένου να διασκεδάσουν, ανέφερε ότι κάτι τέτοιο θα δυσκολέψει περισσότερα τα πράγματα, δεδομένο ότι στους υπόλοιπους νομούς της Βόρειας Ελλάδας τα ποσοστά εμβολιασμού κατά του κορονοϊού είναι πολύ χαμηλά. «Υπάρχουν νομοί με 40% και 45% και υψηλό ιικό φορτίο», σημείωσε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη

Επισήμανε επίσης  ότι οι συναυλίες δεν μπορεί να συνεχιστούν με τον τρόπο που γίνονται τώρα. «Πρέπει να ξεκινήσουν οι έλεγχοι. Δεν μπορούμε να μπούμε σε δεύτερο χειμώνα σαν τον περυσινό.  Δεν είμαστε υποχρεωμένοι να αντιμετωπίζουμε ανεξέλεγκτες καταστάσεις. Όταν υπάρχει πολύς κόσμος και ο εμβολιασμένος μπορεί να έχει νοσήσει και να μεταδώσει», σημείωσε. Ερωτηθείσα αν πρέπει να κλείσουν και τα μπουζούκια, η Ματίνα Παγώνη, είπε ότι μπορούν να συνεχίσουν να λειτουργούν για να μπορεί ο κόσμος να ξεδώσει, ωστόσο χρειάζεται να τηρούνται τα μέτρα. «Να είναι καθιστοί και να μη χορεύουν», τόνισε.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: