15 Οκτωβρίου 2021

Μπιλ Κλίντον: Εσπευσμένα στο νοσοκομείο


 Σε νοσοκομείο στην Καλιφόρνια νοσηλεύτηκε την Τρίτη ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον λόγω φερόμενης λοίμωξης στο αίμα.

Ο 42ος πρόεδρος των ΗΠΑ μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για στενή παρακολούθηση και του χορηγήθηκαν υγρά και ενδοφλέβια αντιβίωση, σύμφωνα με την κοινή ανακοίνωση των θεράποντων ιατρών του Μπιλ Κλίντον.

Ο εκπρόσωπος του Κλίντον διευκρίνισε σε ανακοίνωσή του ότι η νοσηλεία δεν σχετίζεται με κορονοϊό. Την Πέμπτη, ο 75χρονος πρώην πρόεδρος παρέμενε στο νοσοκομείο και, σύμφωνα με τον εκπρόσωπό του, ήταν καλά και είχε καλή διάθεση.

“Έπειτα από δύο ημέρες θεραπείας, ο αριθμός των λευκών αιμοσφαιρίων μειώνεται και ο οργανισμός του ανταποκρίνεται καλά στην αντιβίωση” είπαν οι γιατροί του Κλίντον. “Παραμένει για νοσηλεία για συνεχή παρακολούθηση” επισημαίνεται στην ανακοίνωσή τους.

Ο Κλίντον ήταν πρόεδρος από το 1993-2001. Μετά την αποχώρησή του από τον Λευκό Οίκο παρουσίασε αρκετά προβλήματα υγείας. Το 2004 υπεβλήθη σε τετραπλό μπαϊ πας σε νοσοκομείο της Νέας Υόρκης αφού αντιμετώπισε έντονους πόνους στο στήθος και δύσπνοια. Πριν από την επέμβαση, λάμβανε φαρμακευτική αγωγή για υψηλή αρτηριακή πίεση και χοληστερόλη.

Έναν χρόνο μετά ο Κλίντον υπεβλήθη σε επέμβαση για μερική ρήξη πνεύμονα. Το 2010 υπεβλήθη σε εμφύτευση δύο στεντ σε στεφανιαία αρτηρία. Μετά τα σοβαρά επεισόδια που αφορούσαν την υγεία τους, ο Κλίντον άρχισε να ακολουθεί δίαιτα βίγκαν, με αποτέλεσμα να χάσει κιλά και να βελτιωθεί η υγεία του.

εβίνσκι ήταν το 2018, τότε είχε κατακριθεί έντονα γιατί είχε πει πως δεν οφείλει να της ζητήσει συγγνώμη.

“Η ζωή του καθενός έχει πίεση, φόβους και απογοητεύσεις. Το έκανα για να αντιμετωπίσω τα άγχη μου. Είμαι εντελώς διαφορετικός άνθρωπος όμως από ό,τι ήμουν πριν από 20 χρόνια. Μπορεί αυτό να έγινε γιατί μεγάλωσα, αλλά θέλω να πιστεύω πως άλλαξα και εξαιτίας όλων όσων έγιναν. Δεν αμύνομαι, αλλά είναι μία εξήγηση”, λέει στο ντοκιμαντέρ ο Μπιλ Κλίντον.

“Νιώθω απαίσια για το γεγονός ότι η ζωή της Λεβίνσκι καθορίστηκε από αυτή τη σχέση. Ήταν άδικο. Την παρακολουθώ και βλέπω πως προσπαθεί να έχει μία φυσιολογική ζωή”, σημείωσε ο πρώην Αμερικανός πρόεδρος.

Follow enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: