12 Οκτωβρίου 2021

Δημιουργία νέων πεδίων συνεργασίας στον τομέα του Τουρισμού και της Αειφόρου Τοπικής Ανάπτυξης για τον Εκπαιδευτικό Φορέα ΛΥΔΙΑ


Με τον συνταξιούχο προσ/γή Αν. Καθηγητή του Τμήματος Διοίκησης Εφοδιαστικής Αλυσίδας του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος (π. Τ.Ε.Ι. Κεντρικής Μακεδονίας) κ. Ευάγγελο Καραβαγγέλη συναντήθηκε, το μεσημέρι της Παρασκευής 1 Οκτωβρίου 2021, η Διευθύντρια του Εκπαιδευτικού Φορέα ΛΥΔΙΑ κ. Διονυσία Χατζηχηδίρογλου.
Πιο συγκεκριμένα στην εποικοδομητική αυτή συνάντηση, όπου παρευρέθηκαν επίσης ο Υποδιευθυντής του ΙΕΚ ΛΥΔΙΑ κ. Βασίλης Καπετανάκης και ο Εκπαιδευτής κ. Βασίλειος Δήμου, συζητήθηκε η αξιοποίηση του πλούσιου ερευνητικού αρχείου του κ. Καραβαγγέλη το οποίο διαθέτει στην Βιβλιοθήκη του ΙΕΚ προς όφελος των σπουδαστών του αλλά και οποιουδήποτε άλλου ενδιαφερόμενου ενώ παράλληλα αναζητήθηκαν σε εθελοντική βάση πεδία περαιτέρω συνεργασίας και επικοινωνίας σε διάφορα επίπεδα.

Το μεγάλο αυτό κεφάλαιο βιωματικής γνώσης που προέρχεται από την πολύχρονη έρευνα και διδακτική εμπειρία του κ. Καραβαγγέλη τόσο από τη θέση του ως μέλος ΔΕΠ της Ακαδημαϊκής Κοινότητας σε σημαντικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα και Διεθνείς Οργανισμούς στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό αλλά και από την ενασχόλησή του σε νευραλγικές θέσεις του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού αλλά και Τοπικών Θεσμικών Φορέων, θα εμπλουτίσει τη Βιβλιοθήκη του ΛΥΔΙΑ και θα αποτελέσει ένα παράθυρο επιστημονικής γνώσης στις υπηρεσίες και τις πηγές πληροφόρησης.

Στην πρώτη αυτή συνάντηση και οι δύο πλευρές συμφώνησαν στη  συνέχιση  του εποικοδομητικού διαλόγου ώστε σύντομα να αρχίσει η συγκέντρωση, καταγραφή και αρχειοθέτηση του εν λόγω περιεκτικού εκπαιδευτικού υλικού προκειμένου να παραδοθεί κατά προτεραιότητα προς χρήση στους σπουδαστές του Εκπαιδευτικού Φορέα αλλά και σε κάθε ενδιαφερόμενο στο πλαίσιο πάντα λειτουργίας της Βιβλιοθήκης του ΛΥΔΙΑ.

Με αυτόν τον τρόπο η Βιβλιοθήκη του ΛΥΔΙΑ στοχεύει στην προσφορά ουσιαστικού εκπαιδευτικού και πληροφοριακού έργου προς την Τοπική Κοινωνία ανταποκρινόμενη στις απαιτήσεις ενός δυναμικά
ανερχόμενου εκπαιδευτικού φορέα.

Η κα Διονυσία Χατζηχηδίρογλου εξέφρασε τις θερμές της ευχαριστίες στον κ. Βαγγέλη Καραβαγγέλη για την αξιέπαινη αυτή προσφορά του, η οποία θα συμβάλλει ουσιαστικά στην αναβάθμιση της Βιβλιοθήκης του ΛΥΔΙΑ με πλούσιο και πολυσχιδές έντυπο και ψηφιακό υλικό, απαραίτητα για την εμβάθυνση των σπουδαστών, των εκπαιδευτών, κ.ά. στα μαθήματα του Τουρισμού, της Αειφόρου Ανάπτυξης, της Εφοδιαστικής Αλυσίδας, κ.ά.

Με μια ακόμη καινοτόμο δράση, στρατηγικής συνεργασίας και κύρους αυτή τη φορά με έναν διακεκριμένο επιστήμονα της Διδακτικής, του Τουριστικού Μάρκετινγκ και της Αειφόρου Ανάπτυξης όπως ο κ. Καραβαγγέλης, το ΙΕΚ ΛΥΔΙΑ δημιουργεί  ένα περιβάλλον εκπαίδευσης, εφάμιλλο των μεγαλύτερων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και θέτει  ισχυρές βάσεις για την ποιοτική επαγγελματική κατάρτιση των νέων στην Πιερία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: