19 Οκτωβρίου 2021

Ανακοινώνει την υποψηφιότητά του ο Γ. Παπανδρέου

 


Ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου έλαβε τις αποφάσεις του, όσον αφορά τον ρόλο που θα διαδραματίσει στις επικείμενες εκλογές στο Κίνημα Αλλαγής. 

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, ο κ. Παπανδρέου πρόκειται να ανακοινώσει πως θα είναι υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος – με τις επίσημες ανακοινώσεις να είναι πλέον θέμα λίγων ημερών ή και ωρών. Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ φέρεται πως έλαβε τις εγγυήσεις που επιθυμούσε κατά τη διάρκεια των επαφών που είχε με στελέχη του ΚΙΝ.ΑΛΛ., και πλέον αυτό που απομένει είναι να ανοίξει τα χαρτιά του. 

Εξάλλου, με ανάρτησή του στο Twitter (με αφορμή τα 40 χρόνια από την ιστορική εκλογική νίκη του ΠΑΣΟΚ το 1981) είχε ουσιαστικά προαναγγείλει τη συμμετοχή του στην εκλογική αναμέτρηση, κάνοντας λόγο για «νέους αγώνες».

Επικοινωνία με Ανδρουλάκη, Λοβέρδο και Κεγκέρογλου

Το μεσημέρι ο κ. Παπανδρέου είχε συζήτηση (με τηλεδιάσκεψη) με τον Νίκο Ανδρουλάκη. Σύμφωνα με πληροφορίες, η συζήτηση έγινε σε καλό κλίμα, με τον κ. Ανδρουλάκη να αναγνωρίζει τον ρόλο του πρώην πρωθυπουργού σε κρίσιμες στιγμές και να υπογραμμίζει την ανάγκη ενότητας της παράταξης. Μεταξύ άλλων, ο Νίκος Ανδρουλάκης φέρεται να είπε στον κ. Παπανδρέου: «Η διαδικασία εκλογής νέας ηγεσίας αφορά την επόμενη ημέρα του Κινήματος. Αφορά το μέλλον της παράταξης και της χώρας. Η ανανέωση είναι πολιτικό και κοινωνικό αίτημα και βασική προϋπόθεση για την αναγέννησή μας».

Σε κάθε περίπτωση, δεν βλέπουν όλοι με θετικό τρόπο την παρέμβαση Παπανδρέου και την αναμενόμενη υποψηφιότητά του για την προεδρία του κόμματος. Χαρακτηριστική είναι η αναφορά που έκανε σήμερα ο Ανδρέας Λοβέρδος, που είχε νωρίτερα επικοινωνία με τον πρώην πρωθυπουργό. Όπως είπε ο κ. Λοβέρδος, «είχαμε μια τηλεφωνική συνομιλία λίγων λεπτών, είμαστε συνάδελφοι και για πολλά χρόνια συνεργάτες αλλά για το θέμα που συνομιλήσαμε, η συζήτηση εξαντλήθηκε γρήγορα» και προσέθεσε:

«Δεν είπα τίποτα παραπάνω από όσα έχω ξαναπεί πρόσφατα στη Χαλκίδα: Αν θέλει να κατέβει είναι ευπρόσδεκτος, αν δε θέλει να μας το πει γρήγορα γιατί απασχολούμαστε χωρίς λόγο για ένα θέμα που δε θα υπάρξει».

Από την πλευρά του ο Βασίλης Κεγκέρογλου χαρακτήρισε γόνιμη τη συζήτηση που είχε με τον κ. Παπανδρέου, λίγο μετά το μεσημέρι. Σε δήλωσή του ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «ως υποψήφιος πρόεδρος, θα αξιολογήσω τυχόν νέα δεδομένα, εάν και εφόσον αυτά προκύψουν, πάντα με γνώμονα το συμφέρον της παράταξης και της Ελλάδας. Η υποψηφιότητά μου, μετά την απόσυρση της προέδρου για λόγους υγείας, τέθηκε για να προσθέσει αξία και δυναμική στη στρατηγική της αυτόνομης πορείας με σοσιαλδημοκρατική ταυτότητα, που διαμορφώσαμε όλο το προηγούμενο διάστημα». Πρόσθεσε επίσης πως «το σχέδιο και η πίστη μας στη Νέα Αλλαγή αποτελούν την καλύτερη τιμή για την επέτειο της ιστορικής νίκης του ΠΑΣΟΚ στις 18 Οκτωβρίου 1981».

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: